‘iOS 14 introduceert app-lijst op het thuisscherm, wallpaper-opties en meer’

Dilara Isik
11 maart 2020, 8:51
2 min leestijd
‘iOS 14 introduceert app-lijst op het thuisscherm, wallpaper-opties en meer’

De gelekte broncode van iOS 14 geeft nog meer prijs over wat we kunnen verwachten in de nieuwe grote software-update. Zo krijgt het thuisscherm een app-lijst, komen er meer functies voor slechthorenden en worden de standaard achtergrondcategorieën uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

App-lijst op het thuisscherm

Volgens de broncode voegt iOS 14 een interessante nieuwe functie toe aan het thuisscherm: een extra pagina met een app-lijst van alle applicaties die op je iPhone staan. Dit doet je wellicht denken aan de app-drawer op Android-smartphones. Momenteel kun je je apps alleen zien op de plek waar je de icoontjes hebt geplaatst, bijvoorbeeld in de mappen die op je thuisscherm staan.

Als je een app niet kan vinden, gebruik je nu de zoekfunctie, maar met een app-lijst zie je in één oogopslag welke apps je hebt gedownload. Deze worden dan op verschillende manieren gesorteerd: op naam, datum, ongelezen notificaties etcetera. Hier krijg je ook app-suggesties van Siri, op basis van de tijd, dag en locatie dat je de lijst opent.

Kleine iPhone x functies

Zo filter je apps razendsnel en vind je in één ogenblik de app die je zoekt. Het zou goed kunnen dat dan ook niet meer al je gedownloade apps op je thuisscherm staan, omdat je ze al makkelijk in de app-lijst kan vinden. Dat zorgt voor een meer opgeruimd thuisscherm.

Extra functies voor slechthorenden

Apple probeert zijn apparaten toegankelijk te maken voor iedereen. Het lijkt erop dat iOS 14 dan ook extra functies toevoegt voor slechthorenden. Zo is er een functie die belangrijke geluiden opvangt, zoals sirenes, een brandalarm, kloppen op de deur, een deurbel en zelfs een huilende baby.

Wanneer zo’n belangrijk geluid klinkt, stuurt de iPhone mogelijk een voelbaar signaal, zoals een tikje of een trilsignaal. Ook wordt de toegankelijkheid van de iPhone in iOS 14 vergroot doordat de camera gebarentaal kan signaleren. Daarnaast kunnen de AirPods geluiden extra hoorbaar maken voor mensen die licht slechthorend zijn; een uitgebreide functie van de huidige gehoorapparaat-functie van de AirPods.

Extra achtergrond-categorieën

Tot slot laat de gelekte code van iOS 14 zien dat de standaard achtergronden van de iPhone op een andere manier zijn ingedeeld. Nu zijn de achtergronden van iOS 13 verdeeld in de categorieën dynamisch, stilstaand en live. In de nieuwste software-update komen meer categorieën zoals ‘aarde’, ‘maan’ en ‘bloemen’.

Bovendien voegt iOS 14 de optie toe voor externe achtergrond-apps om te integreren in de instellingen voor gepersonaliseerde achtergronden. Zo kun je een achtergrondpakket downloaden en op ieder gewenst moment één uitkiezen in je instellingen.

Meer over iOS 14

Naast deze vernieuwingen in iOS 14 zijn er nog meer verbeteringen. Eerder werden er in de code aanwijzingen gevonden over de iPhone 9, iPad Pro 2020 en Homekit. Daarnaast komt er onder andere een nieuwe fitness-app en wordt de ondersteuning voor de Apple Pencil uitgebreid. Ook is een icoon van Apples draadloze koptelefoon uitgelekt. Meer weten? Houd iPhoned in de gaten om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes en geruchten rondom iOS 14.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Categorieën: Geruchten, iOS
Thema: iOS 14

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen