Gelekte foto’s tonen grotere camera voor iPhone 7 (Plus)

Rutger Otto
26 juni 2016, 10:10
2 min leestijd
Gelekte foto’s tonen grotere camera voor iPhone 7 (Plus)

Er zijn weer foto’s opgedoken van het vermeende iPhone 7-toestel. Op de plaatjes is te zien dat zowel de iPhone 7 als de iPhone 7 Plus een nieuwe camera zouden krijgen.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe iPhone wordt, als we de geruchten kunnen geloven, niet enorm veel anders dan de iPhone 6S, wat betreft uiterlijk. Maar er zijn een aantal mogelijke vernieuwingen die wel de moeite waard zijn, zoals de camera van het toestel. Zowel de reguliere iPhone als het Plus-model zouden een flinke upgrade mogen verwachten.

iPhone 7 Plus camera

Op de meest recente gelekte foto’s, afkomstig van de Franse website Nowhereelse, zijn de vermeende achterkanten van de nieuwe telefoons te zien. Hierop is bij het Plus-model te zien dat de uitsnede van de cameralens een stuk breder en wat pilvormiger is. Dat zou zo zijn omdat Apple een dubbele camera in het toestel bouwt.

Over een dubbele cameralens gaan al langer geruchten. Hiermee kun je bijvoorbeeld achteraf de focus nog verleggen en het helpt je om betere foto’s te maken bij minder licht.

iphone 7 256GB

iPhone 7 camera

OP plaatjes van wat mogelijk de 4,7-inch iPhone 7 is, staat geen pilvormige camera. Wel zou de lens verbeterd worden. Op de plaatjes is in elk geval te zien dat de cameralens een stukje groter is dan op de huidige iPhone 6S. Wat er precies beter aan is, is nog even onduidelijk. Geruchten melden dat het toestel optische beeldstabilisatie krijgt, iets wat tot nu toe alleen in de Plus-modellen zit.

Op de afbeelding is ook wat te zien van de weggewerkte antennestrepen. Die zouden nu niet meer horizontaal over de achterkant van het toestel lopen, maar boven en onderlangs. Daarmee heb je als gebruiker als het goed is nog steeds prima signaal om te bellen en internetten, maar zijn ze wat netter weggewerkt.

iPhone 7 productie

Volgens Nowhereelse zijn de iPhones sinds deze week in productie gegaan. Waarschijnlijk presenteert Apple de iPhone 7 (Plus) in september. Mogelijk haalt Apple de koptelefoonaansluiting uit de toestellen om ze dunner te kunnen maken of voor ruimte voor een accu of een extra speaker. Het instapmodel zou niet langer 16GB, maar 32GB zijn, met 256GB aan opslag in het topsegment.

Lees het laatste iPhone 7-nieuws

Bron: NWE
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu