De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Gelekte foto’s tonen iPad mini 2019 zonder flitser’

Florence Peeters
8 januari 2019, 17:25
2 min leestijd
‘Gelekte foto’s tonen iPad mini 2019 zonder flitser’

Er zijn foto’s opgedoken die mogelijk de iPad mini 2019 tonen. Hierop is onder meer te zien dat de flitser van de camera opnieuw niet aanwezig is.

Lees verder na de advertentie.

‘Foto’s tonen ontwerp iPad mini 2019’

We kunnen dit jaar aardig wat upgrades van verschillende Apple-producten verwachten, en volgens verschillende geruchten is een nieuwe iPad mini er daar één van. De foto’s die de iPad mini 2019 lijken te tonen, zijn gedeeld op Twitter door iemand en ontdekt door 9to5Mac.

Er wordt niet specifiek genoemd dat dit een ontwerp is van de iPad mini, die Apple mogelijk later dit jaar uitbrengt. De iPad-lekker suggereert het echter wel, door te stellen dat hij denkt ‘dat we dit de iPad mini 4s kunnen noemen’.

Apple lanceerde in 2015 voor het laatst een nieuwe iPad mini, namelijk de iPad mini 4. Het is de kleinste tablet van het bedrijf uit Cupertino, met een display van slechts 7,9 inch groot.

Vergelijkbaar design met voorganger

Op de foto’s lijkt de tablet op het eerste oog niet te verschillen van de mini 4, behalve dat er een antennelijn in verwerkt zit voor de versie met 4G. In de iPad mini 4 zit nog een plastic antenne verwerkt, in plaats van deze vernieuwde technologie.

Omdat de benodigde eSIM-ondersteuning nog nauwelijks beschikbaar is in Europa, is deze uitvoering straks zeer waarschijnlijk niet verkrijgbaar in Nederland. Daarnaast lijkt het erop dat de camera achterop de tablet – net zoals op de mini 4 – geen flitser erbij krijgt.

Een eerder gelekte foto van een iPad mini 2019-hoes van Slashleaks toonde echter wel een grotere uitsnede bij de camera, wat duidt op een flitser. Het is dus nog even afwachten of Apple de camera wel of geen fysieke upgrade geeft.

Mogelijk nieuwe goudtint

Verder zitten de knoppen op de vertrouwde plekken en is er een hoofdtelefooningang te zien. De foto’s laten verder niet zien of de iPad mini 2019 in een nieuwe kleur verschijnt. De huidige iPad mini is verkrijgbaar in spacegrijs, zilver en goud.

Afgelopen jaar heeft Apple echter zijn gouden kleur een nieuwe tint gegeven, waardoor dit mogelijk ook de nieuwe derde kleur wordt voor deze tablet. Om de kosten laag te houden, is het bovendien te verwachten dat de iPad mini 2019 gewoon nog een Lightning-ingang heeft, en geen usb-c-poort zoals op de iPad Pro 2018.

Op basis van deze foto’s lijkt Apple dus vooral verbeteringen aan de binnenkant door te voeren, zodat de iPad mini 2019 een betaalbaar nieuw instapmodel wordt. Naast deze tablet verwachten we namelijk ook dat Apple nog een iPad 2019 en iPad Pro 2019 uitbrengt.

Lees al onze verwachtingen van Apple in 2019: 15 nieuwe producten die Apple in 2019 uitbrengt

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Mini 5
Apple iPad Mini 5

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen