Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Deze gele iPad Pro maakte Jony Ive voor het goede doel

Rutger Otto
17 april 2016, 10:49
2 min leestijd
Deze gele iPad Pro maakte Jony Ive voor het goede doel

Voor een veiling maakte Apples topdesigner Jony Ive een gele iPad en diverse accessoires. Opbrengsten gaan naar een museum.

Lees verder na de advertentie.

Gele iPad Pro voor de veiling

Het Design Museum in Londen heeft geld nodig om de verhuizing naar de Britse stad Kensington te bekostigen. Jony Ive wil daar graag bij helpen en maakte voor de gelegenheid speciale iPad met accessoires die niemand ander ter wereld heeft.

Het museum houdt een veiling waar stukken van designers en verzamelaars worden verkocht. Zo heeft de Zaha Hadid Foundation drie tafels uit de ‘Mercuric’-collectie beschikbaar gesteld. U2’s Bono neemt afscheid genomen van zijn ‘Irish Falcon’-gitaar in de hoop een mooi bedrag aan het museum te kunnen schenken.

Ook waardevolle accessoires

En ook Jony Ive, de topdesigner van Apple, heeft iets speciaals in te brengen. Hij schenkt een iPad-collectie die je nergens anders kunt vinden. Het betreft onder meer een goudgele, nieuwe iPad Pro. In vergelijking met de standaard gouden uitvoering is dit model een stuk geler. Om te bewijzen dat Jony Ive en zijn team er maar één van gemaakt hebben, staat op de achterkant ‘Edition 1 of 1’ gedrukt.

Naast de iPad is er ook een Smart Cover die gemaakt is van Frans leer. De hoes is blauw. Ook is er nog een Apple Pencil die in oranje kalfsleer uit Italië is gehuld. De waarde van het pakket wordt geschat tussen de 10.000 en 15.000 Britse pond, wat neerkomt op zo’n 12.600 tot 19.000 euro. Vanaf 28 april kan er geboden worden op de set.

Apple en goede doelen

In het verleden heeft Jony Ive wel vaker producten ontworpen voor goede doelen en veilingen. Zo maakte de designer een rode Mac Pro en gouden Apple Earpods. Apple haalt regelmatig geld op voor het goede doel, bijvoorbeeld met de verkoop van Product (RED)-artikelen. De opbrengst daarvan gaat naar de bestrijding van ziektes zoals aids, tuberculose en malaria. Ook Tim Cook staat bekend om zijn vrijgevigheid. Vorig jaar doneerde de Apple-ceo nog 6,5 miljoen dollar aan goede doelen.

Lees meer over Jony Ive

Bron: Wallpaper
Categorie: Apple
Device: iPad Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's