Zien: dit prototype van de AirPods is nooit verschenen

31 mei 2023, 11:22
2 min leestijd
Zien: dit prototype van de AirPods is nooit verschenen

Het blijkt dat Apple ooit prototypes van gekleurde AirPods heeft gemaakt, maar deze uiteindelijk toch nooit op de markt heeft gebracht. Dit was het plan.

Lees verder na de advertentie.

Gekleurde AirPods

AirPods worden altijd al enkel uitgebracht in het wit, iets wat ze ook al die tijd al heel herkenbaar maakt. Maar er klinken al even lang klachten van mensen die graag gekleurde AirPods zouden willen, die overeenkomen met de kleur van hun iPhone. Tot nog toe leek Apple daar helemaal niet naar te luisteren, maar dat blijkt toch niet helemaal het geval te zijn.

Er zijn namelijk foto’s verschenen van de allereerste AirPods in het roze. Blijkbaar had Apple ooit meerdere gekleurde AirPods in de planning staan, alleen zijn die uiteindelijk nooit op de markt verschenen.

Prototype gekleurde AirPods

Volgens prototypeverzamelaar Kosutami heeft Apple in 2016 prototypes gemaakt van AirPods in vijf verschillende kleuren, die zouden passen bij de kleuren van de iPhone 7. De versie op de foto zou horen bij de roségouden iPhone 7. De andere vier kleuren waren rood, zwart, blond en paars. Een paarse iPhone 7 is er uiteindelijk overigens ook niet gekomen.

Alleen de oplaadcase

Het lijkt er overigens op dat de kleuren alleen zouden worden gebruikt voor de oplaadcase en dat de AirPods zelf alsnog wit zouden zijn. Uitgaande van de foto’s zou ook de binnenkant van de oplaadcase gewoon wit zijn geweest.

Lees ook: Je kunt nu ook zwarte AirPods kopen (en ze zijn prachtig)

Apple zou de gekleurde AirPods pas hebben geannuleerd in het stadium van Design Validation Testing (DVT) of Production Validation Testing (PVT). Dit suggereert dat de beslissing relatief laat is genomen, waarschijnlijk pas kort voor de lancering.

Gekleurde MagSafe-lader

Kosutami deelde onlangs ook een foto van een MagSafe-lader prototype in de kleur Starlight. Volgens hem heeft Apple het plan voor deze versie inmiddels echter ook laten varen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief!

Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods
Apple AirPods

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu