Apple TV App Store filtert nu apps die je al hebt geïnstalleerd

Erwin Vogelaar
31 mei 2016, 19:08
2 min leestijd
Apple TV App Store filtert nu apps die je al hebt geïnstalleerd

De Apple TV App Store filtert vanaf nu de apps die je al geïnstalleerd hebt staan, zodat je een stuk meer overzicht hebt bij het downloaden van nieuwe apps.

Lees verder na de advertentie.

Geïnstalleerde apps Apple TV

De afgelopen dagen heeft Apple een handige aanpassing aan de Apple TV uitgerold. In de Apple TV App Store kun je uiteraard al tijden de ranglijsten bekijken voor de meest populaire betaalde of gratis apps. In deze lijsten stonden vooralsnog ook de apps die je al geïnstalleerd hebt staan, maar dat verandert. De apps die al op je Apple TV staan worden nu namelijk uit de lijsten gefilterd. Dit maakt het zoeken naar nieuwe apps een stuk overzichtelijker. Deze functie is nog niet in de App Store van de iPhone of iPad beschikbaar.

geïnstalleerde apps apple tv

Om deze functie zelf te testen kun je naar de App Store op je Apple TV gaan en bijvoorbeeld de populairste gratis app downloaden. Sluit de App Store vervolgens af door het weg te swipen in het multitask-scherm en start de winkel weer opnieuw op. Vervolgens zul je zien dat de app die je net gedownload hebt, is verdwenen uit de ranglijst. Wat eerst op de tweede plek stond, staat nu bovenaan. Wel onhandig is dat als je bijvoorbeeld 20 van de 200 apps tellende lijst geïnstalleerd hebt staan, de lijst niet aangevuld wordt en dus maar 175 apps lang is.

Naast dat dit gewoonweg een praktische functie voor gebruikers is, is het ook bedoeld voor app-makers. Door ontwikkelaars wordt er namelijk nog wel eens geklaagd dat apps slecht zichtbaar zijn in de App Store. Deze nieuwe functie moet daar iets mee helpen. Daarnaast heeft Apple de afgelopen maanden ook nog enkele andere kleine veranderingen doorgevoerd om app-makers tegemoet te komen. Zo worden er meer apps bij de aanbevelingen getoond, die nu dagelijks in plaats van wekelijks wisselen. Ook worden apps sneller toegelaten in de winkel.

Lees het laatste nieuws over Apple TV

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu