Gegevens honderden Spotify-accounts online geplaatst

Erwin Vogelaar
25 april 2016, 19:56
1 min leestijd
Gegevens honderden Spotify-accounts online geplaatst

Gegevens van honderden Spotify-accounts zijn online verschenen, maar het is nog niet duidelijk hoe dit is gebeurd. De dienst zou echter niet gehackt zijn.

Lees verder na de advertentie.

Gegevens Spotify gelekt

Er zijn gegevens van honderden Spotify-accounts in een Pastebin-lijst gepubliceerd. Het gaat hier om gebruikersnamen, wachtwoorden, e-mailadressen, het accounttype en meer informatie. Website TechCrunch heeft contact opgenomen met de slachtoffers, waaruit blijkt dat de informatie nog maar enkele dagen oud is. Toch stelt Spotify zelf niet gehackt te zijn en dat alle data van gebruikers veilig is. Het is dus nog onduidelijk waar de gegevens vandaan zijn gekomen.

gegevens spotify gelekt

Eén van de slachtoffers wiens gegevens nu online staat, heeft gemeld dat er muziek in zijn favorietenlijst staat die hij er zelf niet in had gezet. Anderen zien recente afgespeelde liedjes die ze zelf niet geluisterd hebben. Weer anderen zeggen uit Spotify gegooid te zijn waarna hun e-mailadres werd veranderd en ze dus niet meer konden inloggen.

De gebruikers moeten nu samenwerken met Spotify om hun accounts terug te krijgen, maar het kan lastig zijn om aan te geven dat je account echt je eigendom is. Extra problemen komen om de hoek kijken bij mensen die hun wachtwoord voor Spotify ook op andere websites gebruiken. Meerdere slachtoffers hebben melding gemaakt dat hun gegevens ook op andere sites ingevuld zijn en kwaadwilligen dus ook in hun Facebook-, Uber- en Skype-accounts zijn gekomen. Dit is dus weer een extra les dat je vooral niet hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites moet gebruiken. Het is raadzaam om voor elke dienst een uniek wachtwoord te kiezen, als je de accounts veilig wil stellen.

Lees het laatste nieuws over Spotify

Bron: TechCrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen