Nvidia’s GeForce Now streamingdienst brengt zware pc-games naar de Mac

Rutger Otto
5 januari 2017, 9:11
2 min leestijd
Nvidia’s GeForce Now streamingdienst brengt zware pc-games naar de Mac

Macs zijn vaak niet krachtig genoeg om high-end pc-games op te spelen, maar als het aan Nvidia ligt komt daar verandering in. GeForce Now moet dat mogelijk maken.

Lees verder na de advertentie.

Gamen op de Mac met GeForce Now

Nvidia heeft tijdens zijn keynote presentatie op de CES-beurs in Las Vegas laten zien hoe ook Mac-gebruikers een game als Rise of the Tomb Raider kunnen spelen. Dat spel is helemaal niet beschikbaar op de Mac, maar zou via Nvidia’s omweg alsnog op het apparaat speelbaar zijn, zelfs al heeft de Apple-computer daar niet de juiste hardware voor. Gamestreamingdienst GeForce Now wordt daarvoor ingezet. Hiermee kunnen mensen met een minder krachtige Mac toch zware games spelen.

Streamen

Dat komt omdat deze spellen vanuit de cloud worden gestreamd via een netwerk van supercomputers. Je haalt ze uit een grote cloudbibliotheek zoals Netflix zijn films en series aanbiedt. In dit geval wordt de game afgespeeld in de cloud en gekoppeld aan jouw computer, zodat de stream reageert op de knoppen die je indrukt. GeForce Now was al een tijdje beschikbaar, maar alleen op het Shield-kastje van Nvidia. Dat is een settopbox met Android TV die je aan een televisie verbindt om niet alleen games, maar ook andere media te streamen.

Mac als gamepc

Met de dienst wordt het voor Mac-gebruikers ineens mogelijk om hoogwaardige games op hun Mac(Book) te spelen, zelfs als ze alleen voor pc beschikbaar zijn. “Maak van jouw Mac of PC een krachtige GTX 1080 virtuele gaming-pc”, schrijft Nvidia op Twitter. Om te spelen heb je alleen de GeForce Now-app nodig. Ook hoeven spelers zich niet druk te maken over gamepatches en driver-updates, dat gebeurt allemaal automatisch op de achtergrond van het gamingplatform.

Voor de dienst moet je wel betalen. Elke 20 uur spelen kost je 25 dollar met GTX 1060-instellingen. Gebruikmaken van het krachtigere GTX 1080 (met mooiere graphics) kost 25 dollar voor 10 uur. Spelers krijgen eerst minimaal 4 uur gratis om te proberen. Een Nederlandse prijs is nog onbekend. GeForce Now gaat vanaf maart in ‘early access’ in de VS, de Nederlandse releasedatum is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Nvidia
Categorie: Apps
Devices: iMac, MacBook

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen