‘Geen zorgen om vingerafdrukscanner hack’

Roel van Hout
25 september 2013, 8:41
1 min leestijd
‘Geen zorgen om vingerafdrukscanner hack’

iPhone 5s-bezitters hoeven zich geen zorgen te maken om de vingerafdrukscanner hack die eerder deze week aan het licht kwam. Dat zegt een veiligheidsexpert.

We schreven maandag al over de manier om de vingerafdrukscanner te omzeilen. Veiligheidsexpert Marc Rogers heeft de door de Chaos Computer Club ontdekte methode zelf ook toegepast, en stelt vast dat iPhone 5s-bezitters zich geen zorgen hoeven te maken om de vingerafdrukscanner hack.

“Ja, de vingerafdrukscanner kent zwakheden, en ja, het is mogelijk om daar misbruik van te maken en een iPhone te ontgrendelen”, schrijft Rogers op zijn weblog. “Maar de werkelijkheid is dat deze zwakheden niet iets zijn waar de gemiddelde gebruiker zich zorgen over moet maken.” Volgens Rogers is het een tijdrovend en zeer kostbaar proces om de vingerafdrukscanner te foppen.

‘Vingerafdrukscanner hack kost meer dan 30 uur’

vingerafdrukscanner hackRogers meldt dat hij meer dan 30 uur bezig was om de hack uit te voeren. Daarnaast kostte het hem rond de omgerekend bijna 750 euro om de procedure uit te voeren. Kortom: niet iets waar de meeste dieven zin in zullen hebben.

Dat betekent natuurlijk niet dat er nooit een hack zal verschijnen: de kans is groot dat knutselaars overal ter wereld alles aanwenden om de beveiliging te kraken. Niet omdat ze gestolen iPhones willen kunnen ontgrendelen, maar puur om aan te tonen dat de beveiliging niet zo veilig is als Apple wel beweert. We houden het voor je in de gaten!

Lees onze gedachten over het toestel waar de vingerafdrukscanner in zit in onze iPhone 5s review!

Spotlight: Touch ID

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's