Geen wk-stream van de NOS

De NOS gaat dit jaar geen stream aanbieden waardoor gebruikers van smartphones naar het wk kunnen kijken. Normaal gesproken doen zij dit wel met grote evenementen zoals de Tour de France en de Olympische Spelen. De kosten die de wereldvoetbalbond Fifa voor ogen heeft zijn te hoog voor de NOS.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Smartphone-rechten zijn niet verkocht’

Als we Anja van Grinshoven van de NOS mogen geloven zijn de smartphone-rechten voor het uitzenden van de sportmanifestatie nog niet verkocht in Nederland. Blijkbaar zijn de kosten voor iedereen veel te hoog. Het gevolg is dat het wk op dit moment op geen enkele smartphone bekeken kan worden.

Alternatieven

Je kan één van de vele wk-applicaties downloaden op je iPhone als je het wk toch onderweg wilt volgen. Je kan ook de applicatie van Radio 1 installeren, want deze zender doet altijd uitgebreid live verslag van de wedstrijden. Dit is allemaal natuurlijk niet echt een alternatief voor bewegende beelden van het evenement, maar helaas hebben we niet heel veel keus op dit moment.

Het is nog onbekend of de rechten voor de smartphones echt niet verkocht gaan worden. Zodra er meer nieuws hierover is, laten we jullie dit natuurlijk weten.

Bron: Tweakers

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.