Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Waarom WhatsApp voorlopig geen iPad-app uitbrengt

Wouter Nijsen
13 april 2016, 13:51
2 min leestijd
Waarom WhatsApp voorlopig geen iPad-app uitbrengt

Veel gebruikers wachten er al lang op, maar een iPad-versie van WhatsApp zal waarschijnlijk niet verschijnen. In een interview legt ceo Jan Koum uit waarom dat zo is.

Lees verder na de advertentie.

Geen WhatsApp iPad-versie

Waar concurrenten als Telegram en Facebook al tijden een fijne iPad-versie hebben, is er nog steeds geen officiële manier om WhatsApp op de tablet te gebruiken. Daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen, zo geeft WhatsApp-ceo Jan Koum aan in een interview. In gesprek met de Duitse website Netzökonom legt Koum uit waarom WhatsApp nog steeds geen iPad-app heeft.

WhatsApp iPad

‘’We maken WhatsApp alleen voor apparaten die gebruikers dagelijks met zich mee dragen. iPads vallen hier niet onder. Veel mensen vragen ons om een iPad-app te maken, maar dat gaan we niet doen. Niemand neemt zijn iPad mee als hij of zij bijvoorbeeld naar de bioscoop of uit eten gaat’’. In het interview geeft Koum ook aan dat WhatsApp voorlopig niets met virtual reality gaat doen. Het is ook maar de vraag of en hoe WhatsApp zou kunnen werken in virtual reality.

Zo gebruik je de chat-app alsnog op de iPad

Toch is er momenteel al een manier om te WhatsAppen op je iPad. Hiervoor dien je gebruik te maken van WhatsApp Web, de webversie van de chat-app die is bedoeld voor de pc en Mac. Je gebruikt WhatsApp door op je iPad naar deze pagina te gaan en de desktopsite via het deel-icoontje in de adresbalk op te vragen. Hierna verschijnt de qr-code, die je – net als op de computer – moet scannen via je iPhone. Als het goed is, word je hierna ingelogd en kun je chatten vanaf de tablet.

→ Lees ook: Zo gebruik je WhatsApp op je iPad

WhatsApp is de laatste tijd hard aan het werk om zijn chatdienst te verbeteren. Zo werd vorige week end-to-end-encryptie voor alle communicatie binnen de app ingeschakeld. Dit betekent dat je tekstberichten en media veiliger zijn, omdat data standaard wordt versleuteld. Door de end-end-encryptie kan alleen jij en je gesprekspartner berichten lezen. Ook WhatsApp zelf kan niet meekijken of informatie doorgeven als de overheid of andere instantie daarna vraagt.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu