‘Toch geen Smart Connector op de iPhone 7 Plus’

Lars Paijmans
9 mei 2016, 11:01
2 min leestijd
‘Toch geen Smart Connector op de iPhone 7 Plus’

In de aanloop naar de iPhone 7 is het een komen en gaan van geruchten. De ene keer krijgt het nieuwe vlaggenschip van Apple een dubbele cameralens, de andere keer duikt er een Smart Connector voor de iPhone 7 Plus op. Vandaag blijkt dat de Smart Connector nog erg onzeker is.

Lees verder na de advertentie.

Geen Smart Connector iPhone 7 of iPhone 7 Plus

Als we terugkijken naar de allereerste geruchten over de iPhone 7, dan is het hardnekkigste verhaal dat de 3,5 mm-koptelefoonaansluiting verdwijnt. Hierdoor kan de iPhone voor het eerst waterdicht worden gemaakt, en het zou ruimte creëren voor een extra speaker. Traditionele koptelefoons kun je hierdoor niet zomaar meer aansluiten op de iPhone 7, maar bluetooth, de Lightning-poort en een Smart Connector zouden drie mogelijke alternatieven zijn.

smart connector

De Smart Connector kwamen we voor het eerst tegen op de iPad Pro en keerde ook terug op de 9,7 inch-variant, die dit jaar op de markt kwam. Met de drie bolletjes kun je razendsnel accessoires aansluiten, stroom doorgeven en updates installeren. Een handig hulpmiddel voor mensen die hun iPhone intensief gebruiken, wat het gerucht ook verklaart dat we deze Smart Connector alleen op de iPhone 7 Plus tegen zouden komen, die Apple als iPhone Pro op de markt wil zetten.

Het doorgaans betrouwbare Mac Otakara schrijft echter dat we deze Smart Connector niet tegenkomen op de iPhone 7 of iPhone 7 Plus. Volgens bronnen heeft Apple de iPhone Smart Connector ‘terug op de plank gelegd’, wat kan betekenen dat Apple er simpelweg nog niet klaar voor was om de functie dit jaar te introduceren. Wie weet zien we de Smart Connector dus terug op een toekomstige iPhone, maar Mac Otakara heeft hem voor de iPhone 7 alvast afgeschreven.

Dat je geruchten altijd met een flinke korrel zout moet nemen, blijkt ook uit de foto die vorige week opdook van de mogelijke binnenkant van de iPhone 7. Daar was namelijk wel een traditionele koptelefoonaansluiting op te zien. Reken er dus maar op dat we in de aanloop naar september en de iPhone 7 en iPhone 7 Plus de nodige geruchten voorbij zien komen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen