Geen Siri op je oude iPhone? Neem dan Evi
Redactie

Siri is de veelbesproken virtuele asstistent van Apple op de iPhone 4s. Sinds kort zijn er veel geruchten dat Siri ook beschikbaar wordt voor de Apple iPad 3 en misschien wel een standaard is voor alle komende iOS apparaten. Maar wat nu als je een oudere iPhone of iPad hebt? Dan wordt je door Apple een beetje in de steek gelaten. Nu is Evi te verkrijgen in de Apple store om ook op je oudere iPhone een virtuele assistent te kunnen aanspreken.

Wat is Evi voor je iPhone?

Evi is een virtuele assistent zoals Siri voor je oudere iPhone. Ze spreekt keurig Engels en ze verstaat en intepreteerd ook verbazingwekkend goed. Ze heeft wel wat nadelen ten opzicht van Siri, maar ook zeker voordelen. Evi kan bijvoorbeeld niet je iPhone aansturen, omdat het geen software betreft van Apple zelf.

Verder is ze ook nog beperkt in haar antwoorden. Ze verwijst eigenlijk gewoon naar algemene handige sites. Deze sites zijn op zichzelf best handig, maar internationaal. Ze kan dus niet specifiek voor Nederland zoeken. Toch doet ze dit slimmer dan Siri. Siri helpt je gewoonweg niet in een vergelijkbare situatie. Het allergrootste voordeel van Evi is dat ze gemakkelijk en snel werkt op je iPhone 3G, 3GS en iPhone 4.

Evi is lerende

Evi zit nu nog in een fase dat ze nog veel kan leren. Iedereen die haar vragen stelt krijgt ook de optie om te bevestigen of Evi haar werk goed heeft gedaan. Waarschijnlijk betekent dit dat Evi groeimogelijkheden heeft en ook steeds slimmer wordt. Ze kost nu nog geen 80 cent in de Apple store. Wie weet wordt Evi de heldin van de oudere iPhones.

 watch?v=TrCK0ya097Q

 

Via: theappera

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.