‘Er komt geen nieuwe iPad Air in 2015’

Rutger Otto
16 juli 2015, 8:34
2 min leestijd
‘Er komt geen nieuwe iPad Air in 2015’

Dat er dit jaar nieuwe iPads geïntroduceerd worden, staat buiten kijf. Maar er is een gerucht opgedoken dat claimt dat we geen nieuwe ‘reguliere’ iPad hoeven te verwachten.

Lees verder na de advertentie.

Geen nieuwe iPad Air

Dat schrijft het Chinese Economic Daily News. Volgens het bericht heeft producent Foxconn wel orders ontvangen voor de 12,9-inch iPad Pro die Apple waarschijnlijk introduceert en voor de iPad mini 4. De iPad Air zou echter worden overgeslagen dit jaar.

Investeringsadviseur Liaoxian Li van Fubon Hardware zegt tegen Economic Daily News dat Apple er wellicht voor kiest om geen nieuwe Air te maken, omdat Apple zich dan op de Pro-variant kan richten. Fabrieken van Foxconn kunnen dan meer van hun capaciteit inzetten voor de nieuwe iPad, zodat Apple bij de release al meteen genoeg tablets heeft om de vraag aan te kunnen.

De iPad Pro wordt al lange tijd verwacht, maar Apple heeft de grotere iPad met 12,9-inch scherm tot nu toe niet eens aangekondigd. Wel zijn er al een aantal renders en onderdelen gelekt. Ook wees een code in iOS 9 al naar het bestaan van een iPad Pro met een Retina-scherm van 2732 bij 2048 pixels.

iPad Mini 3

iPad mini

Naast een iPad Pro wordt dit najaar ook een nieuwe iPad mini verwacht. Op de vorige mini, de iPad mini 3, kwam veel commentaar omdat Apple eigenlijk alleen Touch ID had toegevoegd, maar het toestel wel 100 euro duurder maakte dan de iPad mini 2. In de iPad mini 4 moet dus een hoop verbeteren. Overigens denkt Economic Daily News dat de komende mini wel eens de laatste zou kunnen zijn, omdat Apple zich liever ‘op de twee grotere iPads wil focussen’.

Het zou kunnen dat de iPad Air 2 in 2015 geen opvolger krijgt, maar het zou voor het eerst zijn dat Apple zijn reguliere iPad-model niet aanpast. Een andere mogelijkheid is dat de iPad Air 3 een gelijksoortige kleine update krijgt als de iPad mini 3, al is het dan maar de vraag wat er vernieuwd zou moeten worden.

Lees meer over de iPad Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Air 2
Apple iPad Air 2

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu