Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

‘Nieuwe Apple TV wordt niet aangekondigd tijdens WWDC’

Rutger Otto
4 juni 2015, 9:14
2 min leestijd
‘Nieuwe Apple TV wordt niet aangekondigd tijdens WWDC’

Hoewel er de afgelopen tijd veel geruchten gingen dat er volgende week een nieuwe Apple TV komt, zeggen nieuwe bronnen dat dat toch niet het geval is.

Lees verder na de advertentie.

Geen nieuwe Apple TV

Dat schrijven de doorgaans goed ingelichte media The New York Times en Re/code op basis van anonieme bronnen. Apple zou besloten hebben de Apple TV niet te tonen, omdat het product simpelweg nog niet klaar is voor een publieke kennismaking. De bronnen konden geen datum of indicatie zeggen van een nieuwe aankondiging.

Nieuwe Apple TV is nog niet af

“Eén van de apparaten uit geruchten zal afwezig zijn op het evenement”, schrijft Brian X. Chen van The New York Times. “De Apple TV, Apple’s set-top box voor televisies. Het bedrijf hoopte de WWDC te gebruiken om nieuwe Apple TV-hardware te tonen, samen met een vernieuwde afstandsbediening en een platform voor ontwikkelaars om apps voor het entertainmentapparaat te maken.” Chen sprak twee bronnen die het uitstel ervan bevestigden. “De plannen werden deels uitgesteld omdat het product niet klaar was.”

Apple-fans snakken inmiddels naar een nieuw product. Sinds de vernieuwde Apple TV in 2012 uitkwam, is er nooit meer een nieuwe versie verschenen. De laatste tijd gingen er veel geruchten over een nieuwe Apple TV, veel mensen dachten dat het apparaat dit jaar tijdens de WWDC eindelijk het levenslicht zou zien.

apple tv afstandsbediening

Vernieuwing in de set-top box

Het bedrijf uit Cupertino werkt waarschijnlijk wel aan een nieuwe versie. Deze zou voorzien zijn van een complete App Store die apps en games ondersteunt. Ook werkt Siri ermee en gaat de software iets meer open voor ontwikkelaars. Hij zou meer opslagruimte krijgen, een snelle A8-chip en een afstandsbediening die met touch-besturing werkt.

Wellicht wacht Apple met het aankondigen van de set-top box tot de tv-dienst uitkomt. Deze abonnementsservice die kabel-tv overbodig moet maken, wordt ook niet getoond tijdens de WWDC. Apple krijgt het niet voor elkaar om de benodigde deals te sluiten met zenders voordat het evenement begint, zo werd deze week duidelijk.

Lees ook: Vooruitblik WWDC: 8 aankondigingen die we verwachten

Het laatste Apple TV-nieuws

Bron: NY Times
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu