Gerucht: Apple lanceert kleinere iPhone 5e in maart

Redactie
11 januari 2016, 16:27
2 min leestijd
Gerucht: Apple lanceert kleinere iPhone 5e in maart

Al tijden gaan er geruchten over de nieuwe 4 inch-iPhone 6c. Deze voor de hand liggende naam is wellicht niet wat Apple zelf in gedachten heeft. Nieuwe geruchten wijzen op de komst van de iPhone 5e, maar wat moeten we daarvan geloven?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5e: upgrade van 5S

De ‘e’ in iPhone 5e zou staan voor Enhanced, een verbeterde versie dus, van de iPhone 5s. Dat meldt in ieder geval het Chinese MyDrivers, dat bovendien claimt dat de smartphone in maart verschijnt. Wat betreft specs zouden we een A8-chip en 1GB aan werkgeheugen kunnen verwachten. Ook komt er een 16GB- en een 64GB-variant, maar geen model met 128GB opslag. Een A8-chip is niet in lijn met eerdere geruchten die zouden bevestigen dat de kleinere iPhone een A9-processor krijgt.

iphone 5e

Tegenstrijdige berichten

Dat Apple afwijkt van de verwachte ‘c’ is zo gek nog niet, dit stond immers voor de reeks aan kleuren (colours) waarin de iPhone 5c verkrijgbaar was. De kleine iPhone zal waarschijnlijk niet van plastic zijn, maar worden uitgebracht in een metalen behuizing en in dezelfde kleuren als zijn grotere broers. Wel apart is dat Apple ervoor zou kiezen de iPhone in de 5-serie te laten verschijnen, aangezien het bedrijf in 2016 alweer de zevende generatie iPhones uitbrengt. Komt er daadwerkelijk een nieuwe 4 inch-iPhone, dan is het logischer als die het cijfer 6 of 7 in de naam heeft.

MyDrivers baseert op onbekende bronnen met inzicht in het productieproces bij Foxconn. Het was echter ook MyDrivers dat eerder beweerde dat de 6c een A9-processor, 8 megapixel-camera en een metalen unibody zou krijgen, en later dat het niet om een 6c-model maar een 7c-versie zou gaan. Tegenstrijdige berichten dus, al is de komst van de kleinere iPhone nog steeds aannemelijk. Die beschikt naar verluidt niet over 3D Touch, maar zou wel een lager prijskaartje van circa 500 dollar hebben.

Zit jij te wachten op een nieuwe, kleinere iPhone? Laat het weten in de comments.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6c

Categorieën: Devices, Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen