Geen groot iPhone nieuws op MacWorld 2009

Redactie
6 januari 2009, 19:56
2 min leestijd
Geen groot iPhone nieuws op MacWorld 2009

Zojuist is de keynote op MacWorld 2009 afgelopen. Deze keynote is normaal gesproken het jaarlijkse hoogtepunt waarin Apple haar nieuwste producten presenteert.

De laatste weken is er veelvuldig gespeculeerd over de mogelijke aankondiging van een iPhone Nano op MacWorld. We kunnen nu concluderen dat deze er (op de korte termijn) niet komt.

Lees verder na de advertentie.

Geen groot nieuws rondom de iPhone

Vandaag om 18u hebben we een Macworld 2009 live blog sessie gehouden waarin we verslag deden van de Keynote. Rondom de iPhone was er helaas geen schokkend nieuws te melden. Er waren twee iPhone nieuwtjes:

  • Keynote remote applicatie voor iPhone

Keynote remote voor de iPhone: met deze applicatie kan je presentaties afspelen op je iPhone en tevens je presentatie op je Macbookop op afstand bedienen. De applicatie is te koop in de App Store voor $0.99.

  • iTunes nu ook te gebruiken via 3G

iTunes Music store is nu ook beschikbaar via 3G op de iPhone. Zo kan je ook onderweg gebruik maken van de iTunes store om muziek te downloaden. Eenmaal thuisgekomen kan je de muziek syncen naar iTunes op je pc. Tot op heden kon je enkel muziek downloaden via iTunes op de iPhone met Wifi.

Overig nieuws uit MacWorld 2009 keynote:

  • iTunes muziek nu zonder kopieerbeveiliging (DRM) en iTunes+

De muzieknummers uit de iTunes store hebben niet langer een kopieerbeveiliging. Tevens wordt de prijsstelling van de muzieknummers aangepast naar prijzen tussen de 69 cent tot 1,29. Apple begint per direct met het verwijderen van de kopieerbeveiliging op de nummers.

Met iTunes Plus (+) kan je muzieknummers en films upgraden naar een hogere kwaliteit (256-Kbps AAC encoding) tegen een geringe vergoeding.

  • Introductie: iLife ’09

Een software bundel met iPhoto (foto’s organiseren), iMovie (video’s maken), Garageband (piono en gitaar leren spelen door artiesten) en iWeb (websites ontwikkelen). Dit pakket wordt bij elke nieuwe Mac meegeleverd.

  • Introductie: iWork ’09 (.com)

Een software bundel met Pages (maken van documenten), Numbers (spreadsheats) en Keynote (presentaties). Een aanvulling hierop is iWork.com, een online tool die het mogelijk maakt om met meerdere personen aan documenten te werken.

  • Nieuwe MacBook Pro – 17 inch

De nieuwe MacBook Pro in 17 inch formaat is de meest lichte en compacte 17-inch notebook ter wereld. Met een accu die 8 uur meegaat heeft deze MacBook de langste accuduur ooit. De accu kan ruim 1000 keer opgeladen worden waarmee deze een leversduur heeft van zo’n 5 jaar. Bij de introductie van deze MacBook hoort een nieuwe ‘groene tv reclame‘.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's