Apple helpt toch niemand met overstappen naar Android

Rutger Otto
12 januari 2016, 9:07
2 min leestijd
Apple helpt toch niemand met overstappen naar Android

Nee, Apple maakt geen app die iOS-gebruikers helpt overstappen naar Android. In een zeldzaam geval heeft Apple gereageerd op de geruchten die deze week naar buiten kwamen.

Lees verder na de advertentie.

Geen Apple overstap-app

Volgens de Britse krant The Telegraph zouden mobiele operators Apple dwingen om het gebruikers gemakkelijker te maken over te stappen van een iPhone naar een Android-toestel. Daarvoor zou het bedrijf van Tim Cook een app ontwikkelen waarmee gemakkelijk data overgezet kan worden, zoals bestanden, contactinformatie en foto’s.

Dat gerucht blijkt niet te kloppen. Apple heeft gereageerd in een statement, dat op BuzzFeed verscheen. “Dit gerucht is niet op waarheid berusts”, zegt Apple-woordvoerder Trudy Miller in het bericht. “We zijn juist helemaal gefocust om Android-gebruikers naar de iPhone te halen, en dat gaat heel goed.”

Move to iOS

Volgens bronnen van The Telegraph zouden Europese telecomaanbieders druk zetten op Apple om zo’n tool te ontwikkelen, maar dat is dus niet waar. Wel heeft Apple een soortgelijke app voor Android, waarmee gebruikers kunnen overstappen naar iOS. Move to iOS, zoals de app heet, was de eerste app die Apple uitbracht op Android. Overigens waren Android-fans niet erg te spreken over die app in de Google Play Store, waardoor ze massaal lage beoordelingen gaven en negatieve recensies achterlieten.

Toch blijken de pogingen van Apple om meer Android-gebruikers te trekken niet voor niets. Steeds meer van hen stappen over naar apparaten van Apple. Daarover deelde Tim Cook bijvoorbeeld cijfers tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers vorig jaar oktober. Volgens hem had 30 procent van de mensen die in het vierde kwartaal van 2015 een iPhone kocht voorheen een Android-toestel. Deze maand verschijnen de nieuwe kwartaalcijfers van Apple.

De scherpste iPhone deals voor overstappers

Ben jij op zoek naar een nieuwe iPhone of wil je ook overstappen vanaf een Android-toestel? Check dan onze prijsvergelijker voor de beste deal.

Lees meer over Apple

Bron: BuzzFeed
Categorieën: Apple, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's