Waarom Apple Music nooit gratis zal worden

Lars Paijmans
18 mei 2017, 9:02
1 min leestijd
Waarom Apple Music nooit gratis zal worden

Apple Music-topman Jimmy Iovine geeft in een nieuw interview af op gratis muziekdiensten als Spotify. “Als we Apple Music gratis zouden maken, hadden we al 400 miljoen leden.”

Apple Music gratis is een utopie

Music Business Worldwide sprak met de Apple Music-topman voor een uitgebreid interview. Het thema: de populariteit van gratis versies van streamingdiensten als Spotify en YouTube. Iovine heeft hier morele bezwaren tegen; “artiesten moeten betaald worden voor hun werk.”

“Omdat gratis muziek technisch gezien zo goed is en makkelijk werkt, willen te weinig mensen ervoor betalen”, legt hij uit. Iovine stelt dat als Apple Music net als Spotify een gratis versie zou hebben, er inmiddels 400 miljoen leden op de teller zouden staan. “Maar dat is niet waarin Apple en ik geloven. Wat dat betreft zitten en zaten ik en Eddy (Cue) en Tim en Steve op één lijn.”

Apple Music gratis

In plaats daarvan maakte Iovine er zijn doel van om betalende leden zich speciaal te laten voelen. Als je bereid bent om te betalen voor muziek, mag daar best iets tegenover staan, gelooft de Apple-topman. Denk hierbij aan exclusieve toegang tot de nieuwste albums, maar Apple wil verder gaan. Daarom krijg je binnenkort als Apple Music-abonnee ook toegang tot tv-series als Carpool Karaoke, Planet of the Apps en muziekdocumentaires.

Een speciale plek creëren

Iovine legt uit dat hij tijdens de begindagen van Apple Music vooral gefrustreerd was. “Ik probeerde de strijd aan te gaan met Spotify en andere diensten. Nu is alles wat we kunnen doen Apple Music een zo’n speciaal mogelijke plaats maken.” Dit is volgens Iovine een van de redenen waarom Apple Music vooraan staat op het gebied van popcultuur.

Lees het laatste nieuws over Apple Music

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's