Apple: “We maken vanaf nu geen externe monitoren meer”

Lars Paijmans
31 oktober 2016, 9:27
2 min leestijd
Apple: “We maken vanaf nu geen externe monitoren meer”

Mensen die geduldig aan het wachten zijn op een nieuwe externe Apple monitor, kunnen misschien beter naar een ander merk gaan kijken.

Lees verder na de advertentie.

Apple monitor niet meer in productie

Toen Apple vorige week donderdag tijdens het Mac-event aandacht schonk aan een scherm van LG, voelden we hem al aankomen. We hoeven ons niet langer te verheugen op een opvolger van Apples Thunderbolt-display. Apple zou aan Nilay Patel van The Verge hebben laten weten “uit de externe monitor business” gestapt te zijn. De samenwerking met LG voor een 5K display is dan ook het dichtst dat we bij een nieuwe Apple-monitor gaan komen.

Apple monitor

In aanloop naar het Mac-event waren er talloze geruchten die beweerden dat Apple aan een nieuw 5K-display zou werken met een ingebouwde grafische chip. Deze zou ervoor zorgen dat ook oudere MacBooks 5K konden ondersteunen met wat hulp van de gpu in het scherm. Omdat deze verhalen afkomstig waren van betrouwbare bronnen die dichtbij Apple stonden, is het aannemelijk dat een dergelijk scherm wel werd onderzocht. Uiteindelijk nam Apple echter het besluit om het bij een samenwerking met LG te houden.

De nieuwe 5K- en 4K-monitoren die Apple nu van LG verkoopt, zijn in samenwerking tussen de twee bedrijven gemaakt en daardoor geoptimaliseerd voor Apple-producten. Dit merk je al als je de schermhelderheid en de beeldscherminstellingen wilt aanpassen: dat kan nu gewoon vanaf je MacBook.

Een Apple-achtige monitor van LG

De LG-monitoren kunnen de verbonden MacBook tegelijk opladen, hebben stereospeakers en extra poorten aan de achterkant om meer apparaten op aan te sluiten. Het grotere 5K-scherm heeft daarnaast ook nog een ingebouwde camera en microfoon, waardoor het qua functies erg dichtbij een nieuw Thunderbolt-display komt. Er staat alleen geen Apple-logootje op. De vraag is nu wat dit betekent voor Apples houding ten opzichte van de iMac. Kunnen we daar begin 2017 een nieuwe versie van verwachten, of denkt Apple dat de toekomst van de computer een MacBook is in plaats van een desktop?

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen