Geen AirPrint op oudere iPod Touches
Redactie

Binnenkort gaat Apple AirPrint toevoegen aan de iPhones, iPods en iPads. Met deze nieuwe functie kan je documenten, afbeeldingen, foto’s en e-mails direct afdrukken vanaf je apparaat. Apple kondigde via de website aan dat de iPhone 4, iPhone 3GS en iPod Touches AirPrint zouden krijgen na de update naar iOS 4.2, maar deze week heeft Apple de tweede generatie iPod Touch stilzwijgend van de lijst geschrapt.

Vreemde keuzes van Apple

Apple heeft deze weken een aantal vreemde keuzes gemaakt. Het bedrijf besloot bijvoorbeeld dat de tweede generatie iPod Touch wél toegang zou krijgen tot Game Center, en de iPhone 3G niet. Dit is vreemd, want de iPhone 3G heeft dezelfde hardware als de tweede generatie iPod Touch.

De keuze om AirPrint niet uit te brengen op de tweede generatie iPod Touch was erg voorspelbaar, maar stelde toch enkele iPod-gebruikers teleur. Apple heeft op de website neergezet dat alle toestellen met een volledige versie van iOS 4.x toegang krijgen tot AirPrint. De tweede generatie iPod Touch kan niet multitasken, en krijgt dus helaas ook geen toegang tot AirPrint. Dit lijkt mij een leuke uitdaging voor de ontwikkelaars van tweaks.

Vóór de aanpassing van Apple:

Ná de aanpassing van Apple:

Bron: 9to5Mac

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.