Geen 4G KPN databundel voor iPhone 5
Redactie

Gisteren heeft de KPN tijdens een bijeenkomst voor de pers de prijzen van de 4G abonnementen naar buiten gebracht. De KPN abonnementen zullen vanaf 4 februari 2013 beschikbaar zijn, maar nog niet voor de iPhone 5.

Geen 4G van KPN voor iPhone 5

kpn-nederland-4gDe iPhone 5 gebruikers en ook de bezitters van eerdere versies hoeven zich voor de 4G databundels van de KPN niet aan te melden. Het is namelijk zo dat de frequentie van het netwerk niet geschikt is voor de iPhone 5. De KPN zal namelijk van het 800 MHz netwerk gebruik gaan maken voor de uitrol van het LTE 4G netwerk en deze frequentie blijkt dus voor de iPhone geen ondersteuning te bieden. Overigens heeft KPN wel de frequenties van de 1800 MHz band verkregen tijdens de veiling van frequenties in de laatste maand van december, die dus wel ondersteuning biedt aan de iPhone 5, maar niet door KPN gebruikt zal worden.

Apple kan oplossing bieden

Het is niet zo dat iPhone 5 gebruikers in de toekomst evenmin gebruik kunnen maken van de KPN 4G databundels, want Apple heeft zelf de mogelijkheid om het probleem op te lossen. De iPhone dient namelijk geoptimaliseerd te worden voor de frequenties van mobiel internet in Nederland. De KPN verwacht dat Apple op niet al te lange termijn de betreffende producten voor de frequenties in Nederland beschikbaar zal maken.

Wellicht dat Vodafone en T-Mobile wel de 1800 MHz band gaan gebruiken, zodat de iPhone 5 gebruikers wellicht binnenkort daar een 4G abonnement kunnen afsluiten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.