Nieuwe gebruikers Messenger moeten inloggen met Facebook

Colin Baak
27 december 2019, 9:16
2 min leestijd
Nieuwe gebruikers Messenger moeten inloggen met Facebook

Messenger vereist vanaf nu een inlog van Facebook voor nieuwe gebruikers. Voorheen kon je alleen je telefoonnummer gebruiken voor de verificatie. Voor huidige gebruikers van de chat-app verandert er nog niks.

Lees verder na de advertentie.

Messenger vereist inlog Facebook

Facebook Messenger donkere modus screenshot (3)

Facebook heeft aan Venturebeat laten weten dat het een wijziging heeft doorgevoerd bij hun Messenger-app. Nieuwe gebruikers kunnen alleen nog inloggen via hun Facebook-account om te kunnen chatten. Eerder was het ook mogelijk om alleen een telefoonnummer te gebruiken. Een woordvoerder zei hierover: “Als je een nieuwe gebruiker bent van Messenger, zul je merken dat je een account nodig hebt voor Facebook om te kunnen chatten.”

Ook moet dit het aanmelden bij Messenger een stuk makkelijker maken aldus de woordvoerder. De meerderheid van de mensen die Messenger wil gaan gebruiken heeft toch al een account voor Facebook zo wordt gezegd. Voor gebruikers van de chat-app die eerder alleen ingelogd zijn via hun telefoonnummer verandert er vooralsnog niks. Over het inloggen bij apps zoals WhatsApp wordt niks gezegd. Die populaire app om mee te chatten valt ook onder Facebook, maar inloggen kan daar nog wel met alleen een telefoonnummer.

De nieuwe manier van verificatie is de afgelopen dagen uitgerold. Wel zijn er Messenger-gebruikers die sindsdien klagen. Op onder andere Reddit melden verschillende gebruikers problemen over het niet meer kunnen inloggen of gebruiken van de chat-app.

Grote chat-app van Facebook

Eerder dit jaar kwam er al nieuws naar buiten over plannen van Facebook om één grote chat-app te creëren. Facebook beheert onder andere populaire apps zoals WhatsApp, Instagram en Messenger. Zodoende zou je via Messenger een berichtje kunnen sturen naar een gebruiker van WhatsApp of andersom. Die plannen zouden ‘eind 2019, begin 2020 afgerond moeten zijn’, maar tot dusver hebben we er nog niks concreets van gezien.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bronnen: Venturebeat, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen