Politie adviseert gebruik Zoek mijn iPhone tijdens Koningsdag

Gijs Ettes
26 april 2017, 16:55
2 min leestijd
Politie adviseert gebruik Zoek mijn iPhone tijdens Koningsdag

De politie roept mensen die Koningsdag en -nacht vieren op een functie als Zoek mijn iPhone in te schakelen. Op die manier kunnen tijdens de festiviteiten meer zakkenrollers aangehouden worden.

Lees verder na de advertentie.

Gebruik Zoek mijn iPhone tijdens Koningsdag

Drukke evenementen als Koningsdag zijn de uitgelezen mogelijkheid voor zakkenrollers om hun slag te slaan. Het is lekker druk in de stad, mensen staan dicht op elkaar en hebben vaak de nodige biertjes en wijntjes achter de kiezen. Een ideale situatie voor een zakkenroller om ongemerkt toe te slaan en een smartphone uit een broek- of jaszak te stelen.

In het geval van diefstal kun je aangifte doen en aanspraak maken op je verzekering, maar het is natuurlijk veel beter als de politie de dief bij de kraag kan vatten. Door een functie als Zoek mijn iPhone in te schakelen, help je oom agent daarmee.

Zoek mijn iPhone is al geruime tijd een vast onderdeel van iOS. Als je een nieuwe iPhone instelt, krijg je automatisch de vraag of je de functie wilt inschakelen. We raden je aan dat altijd te doen, want hiermee spoor je je verloren of gestolen iPhone in een mum van tijd op. Via iCloud kun je een kaart raadplegen om te zien waar je iPhone zich voor het laatst bevond. Handmatig de feature inschakelen, gaat middels onderstaande stappen:

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen;
  2. Tik bovenaan op je Apple ID en vervolgens op ‘iCloud’;
  3. Druk vervolgens op ‘Zoek mijn iPhone’ (‘Find my iPhone’) om de functie in te schakelen.

Wil je de dief opsporen, log dan in op iCloud.com en open Zoek mijn iPhone. Als het goed is zie je nu op de kaart de laatste locatie van je toestel. Dat ziet er als volgt uit:

find my iphone

Vanuit dit scherm heb je de optie om op afstand de iPhone te vergrendelen of wissen. Ben je hem alleen kwijt, speel dan geluid af om snel je iPhone te lokaliseren.

Lees ook: iPhone gestolen of verloren? 5 tips om hem terug te vinden

Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen