Gebrek aan populariteit en onderdelen heeft de iPod genekt

Gijs Ettes
28 oktober 2014, 9:20
1 min leestijd
Gebrek aan populariteit en onderdelen heeft de iPod genekt

Vorige maand werd de iPod classic door Apple uit de online schappen gehaald. De muziekspeler die veel heeft bijgedragen aan het huidige succes van het bedrijf is uitgefaseerd wegens een gebrek aan onderdelen.

Lees verder na de advertentie.

iPod classic minder populair

ipod classic

Dat heeft CEO Tim Cook gezegd tijdens een vraaggesprek met The Wallstreet Journal. Apple is volgens Cook gestopt met de productie van de iPod classic omdat het niet meer mogelijk was om alle onderdelen die benodigd waren te verzamelen. Maar wat ook heeft bijgedragen is het feit dat de muziekspeler gewoonweg niet meer zo goed verkoopt en te duur is om opnieuw te introduceren.

Volgens Cook is er voor liefhebbers van de iPod nog steeds een goed alternatief in de vorm van de iPod touch, die momenteel verkrijgbaar is veel verschillende versies en kleuren. De touch kost 199 euro voor het 16GB-model, terwijl de 32GB- en 64GB-varianten respectievelijk 249 en 299 euro kosten. Uiteraard hebben de iPhones en iPads die Apple momenteel voert ook de nodige multimedia-opties, wat ervoor heeft gezorgd dat de populariteit van de iPod classic de afgelopen jaren is afgenomen.

Historie

De eerste iPod werd iets meer dan 13 jaar geleden geïntroduceerd en had aanvankelijk een capaciteit van 5 of 10GB. De eerste modellen waren nog voorzien van een firewire-poort, maar later werd het ook mogelijk om de mediaspeler via usb met een Mac of pc te koppelen.

Zoals te zien is in onderstaande grafiek is de populariteit van de verschillende soorten iPods de afgelopen jaren flink afgenomen. In 2008 en 2009 gingen nog ruim 50 miljoen exemplaren over de toonbank, maar vorig jaar was dat aantal al meer dan gehalveerd. Hoe vaak de iPods dit jaar al zijn verkocht, is niet bekend.

ipod classic

Het laatste nieuws over de iPod

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu