Patent voor gebogen touchscreen aangevraagd door Apple
Roel van Hout

Apple heeft een patentaanvraag voor een gebogen touchscreen ingediend – mogelijk een teken dat de iPhone 6 of eventuele iWatch wel eens een gebogen scherm zou kunnen hebben.

Apple diende de aanvraag voor een patent op gebogen touchscreen in bij het Amerikaanse octrooicentrum en heet officieel ‘curved touch sensor’, oftewel gebogen aanraaksensor. Momenteel is het produceren van een gebogen touchscreen nog niet zonder problemen, maar Apple lijkt er dus een oplossing voor te hebben gevonden. Het bedrijf deed natuurlijk met de Magic Mouse ook al het een en ander aan ervaring op met gebogen aanraakschermen.

gebogen touchscreen

Gebogen touchscreen in iPhone 6 of iWatch?

Dan is de vraag: wanneer gaat Apple er iets mee doen? Het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf een patent aanvraagt dat vervolgens onderin een la terecht komt. Aan de andere kant zoemde het met name in de eerst helft van dit jaar van de geruchten over een Apple smartwatch, en zo’n gebogen horloge zit natuurlijk lekkerder om de pols dan een kaarsrecht device.

Evengoed zou de iPhone 6 ook ronder kunnen worden, aangezien we in principe weer aan een nieuw model iPhone toe zijn, nu dat met de iPhone 5S een verbeterde versie van de iPhone 5 is verschenen. We houden het natuurlijk voor je in de gaten!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.