De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Bendgate: het definitieve oordeel over gebogen iPhones

Rutger Otto
27 september 2014, 10:25
2 min leestijd
Bendgate: het definitieve oordeel over gebogen iPhones

We zijn nog niet klaar met Bendgate. Niet voordat we uitkomsten van een wetenschappelijke test hebben gezien. Die zijn er nu.

Lees verder na de advertentie.

Het was hét verhaal van deze week: de gebogen iPhones. Verschillende mensen hadden gemeld dat hun iPhone 6 Plus in hun broekzak was gebogen. Een YouTuber plaatste een video online waarin hij met zijn blote handen een iPhone 6 Plus boog. Het internet was in rep en roer, al snel kreeg de hele toestand de naam Bendgate.

gebogen iphone

Hoe sterk is de iPhone 6?

Inmiddels heeft Apple kort op het voorval gereageerd. Volgens het bedrijf zijn er tot nu toe slechts negen klachten over een gebogen telefoon binnengekomen. Da’s bijna niets, gezien het grote aantal dat Apple al van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkocht heeft. De kans dat jij straks ineens een gebogen iPhone hebt, lijkt dan ook klein.

Om voor eens en altijd te bepalen hoe sterk een iPhone 6 (Plus) nou eigenlijk is, onderwierp Consumer Reports de toestellen aan een buitenst. Korte conclusie: de iPhones zijn veel sterker dan de afgelopen dagen werd gesuggereerd.

Voor de test werd het toestel met de uiteindes op blokken hout gelegd. In het midden drukte een machine de telefoons naar beneden. Consumer Reports testte ook meteen een HTC One M8, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 en een iPhone 5. Het experiment ging verder dan Apple’s eigen test.

Gebogen iPhone

De eerste tekenen van buiging bij de iPhone 6 begonnen bij een kracht van bijna 32 kilogram. Bij de iPhone 6 Plus was dat pas bij 40 kilogram. Interessant, want tot nu toe kwamen de klachten vooral binnen over de iPhone 6 Plus (want dunner en groter). Om het scherm van het toestel los te breken was bij de iPhone 6 een kracht van 45 kilogram nodig en bij de iPhone 6 Plus bijna 50 kilogram.

Conclusie

En hoe verhoudt de iPhones zich ten opzichte van de concurrentie? Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de iPhone 6 en 6 Plus niet de sterkste telefoons op de markt zijn. Die eer is weggelegd voor de Galaxy Note 3. De iPhone 5 komt op een mooie tweede plaats, gevolgd door de LG G3. Daarna de iPhone 6 Plus en de iPhone 6. Verrassend: de HTC One M8 is door Consumer Reports net wat zwakker beoordeeld dan de iPhone 6. Het belangrijkste is echter de conclusie van het magazine. Volgens Consumer Reports zijn de smartphones met genoeg kracht te buigen en te slopen, maar met normaal, dagelijks gebruik blijft alles prima zonder schade in vorm.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu