De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo ziet de gebogen iPhone van de toekomst er mogelijk uit

Rick van der Veer
6 april 2018, 9:16
2 min leestijd
Zo ziet de gebogen iPhone van de toekomst er mogelijk uit

Eerder deze week doken er geruchten op dat Apple aan een iPhone met een gebogen scherm zou werken, waarbij het scherm in de lengte een lichte curve heeft. Een ontwerper heeft nu renders gemaakt van hoe zo’n iPhone er mogelijk uit komt te zien.

Lees verder na de advertentie.

Gebogen iPhone-renders

De Nederlandse ontwerper Martin Hajek heeft een voorproefje gemaakt van hoe een iPhone met een gebogen scherm er uit zou komen te zien. In de renders lijkt de gebogen iPhone een beetje op de Nokia 8110, een dumbphone die ook wel de ‘banaantelefoon’ genoemd werd, doordat hij ietwat gebogen was.

Wat verder opvalt is dat de gebogen iPhone uit de renders een soort beschermende klep aan de voorkant heeft. Hiermee kan een deel van het touchscreen verborgen worden ter bescherming, al is het niet duidelijk wat precies de gedachte hierachter is. Het is dan ook goed om te onthouden dat het hier om onofficiële renders gaat.

Waarom Apple aan een gebogen iPhone werkt die in de lengte een kromming heeft, is niet duidelijk. LG bracht eerder al twee Android-smartphones uit met zo’n kromming in de vorm van de LG G Flex en G Flex 2, maar is uiteindelijk gestopt met deze serie. De kans is dus groot dat Apple op een andere manier van de curve gebruik gaat maken.

iPhone besturen zonder aan te raken

Deze week kwam Bloomberg met informatie dat Apple aan een iPhone zou werken die je zonder aanraking kan besturen. Deze zogeheten touchless controls registreren je vingers als je deze boven het scherm houdt. Sensoren meten dan de afstand tussen je vingertop en het scherm, zodat je met gebaren je iPhone kunt bedienen.

Samsung en Google gebruikten al eerder vergelijkbare technieken om te detecteren wanneer een gebruiker met de hand over het toestel ging. Apple pakt dit volgens Bloomberg anders aan: alle benodigde techniek wordt in het display verwerkt. Het zal dan ook nog minstens twee jaar duren voordat we een iPhone met gebogen scherm op de markt aantreffen. Voordat het zover is, worden er dit jaar meer iPhones met het ontwerp van de iPhone X verwacht.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iDropNews
Bronnen afbeeldingen: iDropNews, iDropNews, iDropNews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu