De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘De iPhone 6 Plus buigt in je broekzak’

Rutger Otto
24 september 2014, 9:01
2 min leestijd
‘De iPhone 6 Plus buigt in je broekzak’

Op internet is het verhaal omgedoopt tot ‘Bend-Gate’. Verschillende mensen zeggen dat de iPhone 6 Plus behuizing veel te gemakkelijk ombuigt.

Lees verder na de advertentie.

Gebogen iPhone 6 Plus

De iPhone 6 Plus is groot en heel dun. Dat is voor het gevoel als je hem vasthoudt beter, maar de keerzijde lijkt te zijn dat het toestel gevoelig is voor ombuiging. Op het forum van MacRumors klaagt een groeiend aantal mensen over een gebogen iPhone 6 Plus. De meesten doen niets geks met het toestel, maar laten hem in hun broekzak aan de voorkant zitten. Dat lijkt al genoeg te zijn.

Ook schrijver van Geek.com Russell Holly onderschrijft Bend-Gate. Na een tijdje autorijden met de iPhone 6 in zijn broekzak, was er een klein gebogen effect in het toestel te ontdekken. In potentie is het gevaar van een gebogen iPhone 6 Plus natuurlijk erg groot, want een telefoon zou een tijdje in je broekzak toch moeten overleven.

Buigtest op YouTube

YouTuber Lewis Hilsenteger wilde checken of een gebogen iPhone 6 Plus echt zo gemakkelijk zou ontstaan, want de foto’s online zouden bewerkt kunnen zijn. Dus ‘voor de wetenschap’ probeerde hij het met zijn eigen iPhone 6 Plus. De kracht van zijn blote handen blijkt genoeg om de smartphone van een significante buiging te voorzien. Het zwaktepunt lijkt net onder de volumeknoppen te liggen, toont Hilsenteger in de video aan.

Haal de iPhone 6 Plus uit je zak

Tips voor mensen met een iPhone 6 Plus: haal je toestel uit je broekzak voordat je gaat zitten, of koop een wijdere broek met grote zakken. Daarnaast wordt een sterke case voor de grote iPhone 6 steeds interessanter. Twijfelaars zullen met deze berichten misschien eerder voor een reguliere iPhone 6 kiezen. Dat toestel is ook van aluminium gemaakt en buigt wellicht ook in strakke broeken, maar vanwege het formaat is de kans aanzienlijk kleiner.

Overigens is dit niet de eerste keer dat er berichten zijn over buigende smartphones. Ook met de komst van de iPhone 5 en iPhone 5S klaagden mensen er al over. Apple heeft overigens nog niet gereageerd op Bend-Gate.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6 Plus
Apple iPhone 6 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu