Dit zijn de nieuwe Apple Watch-concurrenten van Samsung

Lars Paijmans
31 augustus 2017, 8:57
2 min leestijd
Dit zijn de nieuwe Apple Watch-concurrenten van Samsung

Samsung heeft de Gear Sport en GearFit 2 Pro onthuld; twee smartwatches die ook op de iPhone werken. Met welke nieuwe functies hoopt Samsung de nieuwe Apple Watch te slim af te zijn?

Lees verder na de advertentie.

Samsung onthult de Gear Sport en GearFit 2 Pro

Over ongeveer twee weken onthult Apple de Apple Watch Series 3, maar daar wilde Samsung niet op wachten. Tijdens de IFA-techbeurs in Berlijn onthulde het bedrijf twee gloednieuwe sporthorloges die een alternatief moeten bieden voor iPhone-eigenaren.

Gear Sport

De Gear Sport heeft een rond, 1,2-inch amoled scherm en 4GB aan intern geheugen. Speciaal voor sporters is het horloge waterdicht en kun je met een barometer, gps en hartslagmeter je prestaties registreren.

De GearFit 2 Pro heeft veel van de functies die de Gear Sport ook heeft, maar ziet er meer uit als een sportwearable. Met een smal en gebogen scherm neemt hij minder ruimte in beslag.

Gear Sport

De grote vraag is hierbij altijd hoe goed smartwatches van externe bedrijven samenwerken met iOS en de iPhone. Beide horloges draaien op Samsungs Tizen-software, dat zowel met Android als iOS overweg kan.

De beperkingen van iOS

Zo testten we vorig jaar een Samsung-smartwatch, die ondanks het stijlvolle ontwerp niet in de buurt kwam van de Apple Watch-functionaliteit. Dat lag niet zozeer aan het horloge, maar aan de beperkingen die Apple in iOS heeft ingebouwd voor externe partijen. De kans is dus groot dat zowel de Gear Sport als GearFit 2 Pro hier ook tegenaan lopen.

Lees ook: Samsung Gear S3 voor iPhone-gebruikers: een waardig Apple Watch-alternatief?

De Gear Fit2 Pro is vanaf 15 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren zwart/rood en zwart voor 230 euro. De Gear Sport komt op 27 oktober uit in de kleuren zwart en blauw voor 350 euro. Apple onthult de Apple Watch Series 3 waarschijnlijk op 12 september. Wil je meer weten over de nieuwe Samsung-horloges? Check dan onze zustersite Android Planet die verslag doet van de IFA in Berlijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen