Nieuwe Samsung Gear 360-camera werkt ook op iOS

Erwin Vogelaar
29 maart 2017, 20:27
2 min leestijd
Nieuwe Samsung Gear 360-camera werkt ook op iOS

Samsung heeft vandaag zijn nieuwe iPhone-concurrent Galaxy S8 aangekondigd. Daarbij hoort ook een nieuwe 360 graden-camera. Dit is interessant, want voor het eerst heeft de Gear 360 iOS-ondersteuning.

Lees verder na de advertentie.

Gear 360 iOS

Het is een belangrijke dag voor Samsung, want de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zijn gepresenteerd. Met deze opvallende Android-toestellen wil het bedrijf de concurrentie aangaan met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Dit doet Samsung onder andere met een flink scherm en nauwelijks schermranden. Bij deze toestellen horen ook enkele accessoires. Zo is er een dock om het toestel in een desktopcomputer te veranderen, een nieuwe virtualrealitybril en een nieuwe 360-graden-camera. Deze laatste Gear 360 is opvallend, want je kunt er ook via iOS mee aan de slag. De vorige Gear 360 werkte alleen met Android.

gear 360 ios

Dit is interessant, want de nieuwe Gear 360 gaat er flink op vooruit. Het is een lichtgewicht apparaatje dat videobeelden in 4k-resolutie opneemt. Door het handige formaat is de camera goed vast te houden. Er zitten twee fisheye-lenzen in de camera verwerkt, beide met een resolutie van 8,4 megapixels. De leukste toevoeging is dat het met de Gear 360 mogelijk is om te livestreamen. Door de camera te synchroniseren met je iPhone of computer, kun je live beelden sturen naar bijvoorbeeld YouTube of Facebook. Kijkers kunnen vervolgens vrij rondkijken terwijl jij door een mooi natuurgebied loopt of een presentatie houdt.

Samsung stelt dat de nieuwe Gear 360 in ieder geval werkt met de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE. Mogelijk werkt de camera ook met oudere toestellen. De Gear 360 zal vanaf half mei in de winkels liggen en moet 249.99 euro kosten. Hoewel het niet de eerste 360 graden-camera voor iOS is, is de Gear 360 door de 4k-resolutie, livestreams en het handige formaat in ieder geval wel een apparaatje om de gaten te houden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen