Apple verlengt garantieperiode voor Apple Watch Series 2 met accuproblemen

Michel van 't Klaphek
15 april 2018, 10:33
2 min leestijd
Apple verlengt garantieperiode voor Apple Watch Series 2 met accuproblemen

Bij sommige tweede generatie Apple Watches zwelt de accu op, waardoor het scherm loslaat. Hierdoor functioneert het touchscreen niet goed. Apple heeft daarom de garantieperiode voor deze modellen verlengt naar drie jaar.

Lees verder na de advertentie.

Garantietermijn Apple Watch 2 uitgebreid

Dat blijkt uit documenten die in handen van MacRumors gekomen zijn. Apple heeft een bericht verstuurd naar geautoriseerde reparatiepunten, waarin staat dat de termijn met één jaar toeneemt. Let wel: dit gaat enkel op voor Apple Watches met een daadwerkelijk uitgezette, of opgezwollen accu.

Een visuele inspectie door een erkend reparateur is daarom onderdeel van de procedure, zo valt in het document te lezen. Dit houdt in dat je geen garantie hebt wanneer je Apple Watch (cosmetisch) in zeer slechte staat is.

Klanten die dit probleem ervaren kunnen hun Apple Watch kosteloos laten repareren tot drie jaar na aankoop. Het aanbod is alleen geldig voor tweede generatie Apple Watches met een kastgrootte van 42 mm en gaat ook op voor de speciale uitvoeringen, zoals de Nike+. Oudere of latere generaties worden niet gedekt door dit nieuwe programma, evenals 38 mm-modellen.

Apple Watch aanmelden voor garantie: zo doe je dat

Ook last van een Apple Watch met opgezwollen accu? Zo laat je hem repareren:

  • Ga naar de Apple Support-website en selecteer ‘Apple Watch’;
  • Klik in het volgende scherm op ‘Batterij, voeding en opladen’;
  • Geef aan op welke manier je de reparatie wilt afhandelen: zelf opsturen of langsbrengen bij een Apple-reparatiecentrum;
  • Vul je Apple ID in, volg de stappen en bevestig.

De aankondiging doet ons denken aan vorig jaar, toen Apple een vergelijkbaar reparatieprogramma voor de eerste generatie Apple Watches op poten zette. De klachten waren destijds van dezelfde aard: door opzwellende accu’s begon het schermpje los te laten, waardoor het touchscreen niet meer goed reageerde. Dit soort verhalen over de Apple Watch Series 3 zijn wij nog niet tegengekomen.

Lees het laatste nieuws over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 2
Apple Watch Series 2
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen