De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Facebook wil games voor Facebook Messenger

Rutger Otto
19 mei 2015, 12:28
2 min leestijd
Facebook wil games voor Facebook Messenger

Facebook sleutelt de laatste tijd hard aan het verbeteren van het Messenger-platform. Wat nog ontbreekt? Games. Maar daar kan verandering in komen.

Lees verder na de advertentie.

Games voor Messenger

Facebook spreekt met ontwikkelaars om games voor Messenger te ontwikkelen. Dat maakt The Information bekend. Hoe games precies binnen Messenger moeten werken is onduidelijk, maar Facebook heeft tegen Mashable gezegd dat het platform er geschikt voor is:

“We denken dat Messenger geschikt is voor apps die focussen op content-creatie en gecureerde content. Maar een van de redenen waarom we zo enthousiast zijn, is omdat het platform open is voor ontwikkelaars.”

Games voor Facebook Messenger zou een vrij logische stap zijn. Facebook breidt Messenger enorm uit. Niet alleen kun je er mee (video)bellen, ook is het mogelijk om gifjes te sturen of geinige filmpjes aan berichten toe te voegen. Het spelen van korte spelletjes ligt in het verlengde daarvan. Wellicht wordt het zelfs mogelijk om multiplayer-games tegen anderen te spelen. Facebook hoopt gebruikers zo lang mogelijk binnen de app te houden, met de introductie van spellen hebben ze daar een nieuwe manier voor gevonden.

facebook messenger uitbreiding

Messenger doet het goed

Momenteel telt Messenger ruim 600 miljoen gebruikers wereldwijd. De laatste tijd is het platform enorm uitgebreid als platform voor ontwikkelaars. Vorig jaar scheidde Facebook chat-app van de reguliere app, wat tot veel boze reacties vanuit de gebruikerscommunity leidde. Inmiddels is echter wel duidelijk dat het een goede keuze van Facebook was. Messenger-hoofd Stan Chudnovsky legde uit waarom het scheiden voor iedereen beter is:

“Als Messenger nog steeds in de reguliere app zat, zou een functie als videobellen nog steeds begraven zijn binnen de app en niemand zou het kunnen vinden. Je zou er simpelweg niet aan denken om dat specifieke deel van de Facebook-app te gebruiken om iemand te bellen.”

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu