iOS 7: Gamen met controller op iPhone

De iPhone en met name de iPad worden door sommigen al jaren omschreven als de toekomst van videogames. Veel grote titels verschijnen echter nog steeds niet voor Apple’s draagbare apparaten, omdat ze niet via het touchscreen gespeeld kunnen worden. Apple gaat je daarom laten gamen met controller op iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Lees alles over iOS 7

iOS-7-gamecontrollerMet name kleine, korte spelletjes voor even tussendoor, zoals Angry Birds of Cut the Rope, zijn daarvoor geschikt. Een schiet- of platformspel vereist echter een mate van controle over het spel die met touch-besturing nooit bereikt zal kunnen worden. Daar zijn fysieke, indrukbare knoppen voor nodig, en die hebben iPhones – de homeknop uitgezonderd – niet aan de voorkant.

Deze horde lijkt echter te gaan verdwijnen. Apple gaat gamen met controller in iOS 7 ondersteunen, meldt TouchArcade. Daarnaast zijn er afbeeldingen van losse controllers op de ontwikkelaarswebsite van Apple geplaatst. Hiermee hoopt het bedrijf de ontwikkelaars een bepaalde kant opsturen. Wie op deze manier controllers maakt, dingt mee naar een officieel Apple-keurmerk.

Gamen via Apple TV

Een controller op je iPhone aansluiten klinkt wat potsierlijk, omdat je controller dan groter dan je scherm zal zijn. De ondersteuning is dan ook vooral interessant voor wie een Apple TV heeft staan. Via dit apparaat kon je al langer je iPhone-spellen naar je tv streamen. Dat betekent dat de Apple TV met de ondersteuning voor controllers in iOS 7 eventueel een nieuwe gameconsole zou kunnen worden.

Het blijft afwachten of de grote consolespellen nu ook hun weg naar de iPhone gaan maken: Apple benadrukt dat de ondersteuning als een extra moet worden beschouwd: games dienen daarnaast nog steeds ook puur met touchbesturing te werken, zodat je de spelletjes nog steeds tussendoor kunt blijven spelen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.