GameClub: nieuwe iOS-gamedienst gaat de strijd aan met Apple Arcade

Lars Paijmans
25 oktober 2019, 11:02
2 min leestijd
GameClub: nieuwe iOS-gamedienst gaat de strijd aan met Apple Arcade

Apple Arcade is nu iets meer dan een maand beschikbaar en de eerste concurrent dient zich al aan. GameClub is een nieuwe abonnementsdienst met allerlei iPhone- en iPadgames die je onbeperkt kunt spelen.

Lees verder na de advertentie.

GameClub gaat strijd aan met Apple Arcade

GameClub pakt het iets anders aan dan Apple Arcade. De dienst richt zich naast het aanbieden van nieuwe spellen ook op het opknappen en opnieuw uitbrengen van iOS-klassiekers. Deze games zijn nu al jaren niet meer speelbaar omdat ze niet de nieuwste iOS-versie ondersteunen, maar met GameClub krijgen ze een tweede leven.

Volgens de dienst bevat het aanbod de best beoordeelde iOS-games die ook door Apple in het verleden als game van het jaar zijn uitgeroepen.

Uiteindelijk moeten er meer dan honderd games op GameClub verschijnen. Het aanbod zal net als bij Apple Arcade geleidelijk worden aangevuld. Naast het daadwerkelijk spelen van de games heeft GameClub ook een ingebouwde sectie met tips, strategieën en andere informatie over de spellen die je er kunt spelen. Iedere game is speelbaar zonder internetverbinding, zodat je ook offline verder kunt spelen.

Of GameClub op kan boksen tegen Apples eigen Apple Arcade blijft nog even de vraag. Beide diensten kosten vijf euro per maand, waarvoor je onbeperkt toegang krijgt tot de volledige catalogus. Net als bij Apple Arcade kun je GameClub een maand gratis uitproberen. Dit doe je door een account aan te maken op de website van de dienst.

Meer games op iPhoned

Apple Arcade hebben we inmiddels uitgebreid getest. In onze review beloonden we de dienst met een welverdiende negen en schreven we er het volgende over:

Speel je graag games op je smartphone, dan mag je Apple Arcade gewoonweg niet missen. De games zijn te goed en spelen zonder in-app aankopen en advertenties is een verademing. Apple Arcade zet unieke ervaringen op de voorgrond, zonder gedoe. Of het abonnement op lange termijn interessant blijft, ligt compleet aan hoe vaak Apple nieuwe games toevoegt en hoe goed die zijn.

Op zoek naar meer leuke games om te spelen op je iPhone of iPad? In onderstaande video hebben we onze favoriete games van begin 2019 op een rijtje gezet.

Bron: Gameclub
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu