Gamebedrijf Electronic Arts verdient meer via App Store dan eigen kanalen
Wouter Nijsen

Gamebedrijf Electronic Arts heeft laten weten dat ze veel meer aan hun games in de App Store verdienen dan via al hun andere kanalen.

Dat gamen via mobiele platformen een groot deel van de toekomst is, is inmiddels wel duidelijk. Recente bedrijfsresultaten van gamebedrijf EA laten deze ontwikkeling goed zien. Electronic Arts maakte deze week namelijk bekend dat ze via Apples App Store veel meer geld verdienen dan via hun eigen kanaal Origin en andere gamekanalen, zo meldt GamesBeat. Dit slaat dus ook op online verkoopplatformen zoals Steam, die een enorm succes zijn op het gebied van pc-gaming.

AppStore top 10“In ons laatste financiële kwartaal viel op dat de digitale verkopen steeds aanzienlijker worden”, meldde topman bij EA Peter Moore in een zogeheten ‘conference call’ met investeerders. “Apple is daarbij EA’s grootste verkooppartner als we kijken naar verkoopcijfers. Dat was eerder nog niet zo.”

Electronic Arts verdiende in totaal 90 miljoen dollar aan software voor smartphones en tablets in het afgelopen financiële kwartaal. Hierbij maakte het bedrijf echter niet bekend hoeveel daar nu daadwerkelijk van in de App Store is verdiend.

The Simpsons: Tapped Out van EA groot deel van succes

De alweer uit augustus verschenen The Simpsons-game was een grote speler in dit App Store-succes. In het afgelopen financiële kwartaal bracht die titel meer op dan hij tot dusver had gedaan. Het blijkt dus maar weer dat je voor App Store-succes niet direct nieuwe titels nodig hebt, maar al bestaande producten lang populair kunt houden.

De prachtige racetitel Real Racing 3 bracht ook veel geld in het laatje volgens Electronic Arts. Het spel is inmiddels 45 miljoen keer gedownload en telt circa 2 miljoen actieve gebruikers per dag.

The Simpsons™: Tapped Out

Electronic Arts

9 (42 reviews)
Gratis via App Store
The Simpsons™: Tapped Out
The Simpsons™: Tapped Out
The Simpsons™: Tapped Out
The Simpsons™: Tapped Out
The Simpsons™: Tapped Out

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.