‘Nintendo werkt aan een Game Boy emulator voor iOS’

Rutger Otto
30 november 2014, 11:07
2 min leestijd
‘Nintendo werkt aan een Game Boy emulator voor iOS’

Is Nintendo eindelijk om? Kunnen we straks Game Boy games legaal op iOS spelen? Er is hoop: Nintendo heeft een patent ingediend waarmee mogelijk games op tablets en smartphones geëmuleerd kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

Game Boy emulator

GBA4iOS is een populaire app waarmee je Game Boy-spellen op je iPhone kon spelen. Kon, want de app (die niet in de App Store stond) geeft nu alweer een foutmelding als je hem probeert te downloaden. Apple is niet zo content met dit soort illegale apps en werkt het verspreiden daarvan tegen. Zo kwam de Netflix-achtige torrentstreamingdienst MovieBox ook aan zijn ‘eind’ op iOS.

Toch heeft GBA4iOS aangetoond dat Game Boy-games prima werken op iOS. Er gloort dan ook hoop voor Nintendo-fans, want het Japanse bedrijf heeft een patent ingediend waarmee het Game Boy-hardware wil emuleren. De software (games) zou dan moeten werken op mobiele apparatuur.

game boy emulator

Nintendo

Nintendo is geen onbekende van emulatoren. Zo gebruikt het bedrijf het zelf om bijvoorbeeld oudere games af te kunnen spelen op een Wii U-console. Met een speciaal programmaatje kun je dus Nintendo-klassiekers op je nieuwe Nintendo-console spelen. Volledig legaal.

Nintendo is altijd erg beschermend geweest wat betreft eigen games. Het bedrijf zei altijd glashard ‘nee’ als het de vraag kreeg om handheld-titels ook op smartphones uit te brengen. Aan de ene kant logisch, want Nintendo wil eigen hardware verkopen, zoals de Nintendo DS. Aan de andere kant loopt Nintendo op die manier een groot publiek mis, dat wel de nieuwe Mario zou willen spelen, maar geen geld uit wil geven aan een console. Om deze software (betaald) beschikbaar te maken, zou Nintendo misschien veel meer games kunnen verkopen.

Patent

Of we ooit Nintendo-games legaal op onze iPhones kunnen spelen, blijft echter gissen. Een patent aanvragen betekent namelijk niet definitief dat het gaat gebeuren. Ook worden geen specifieke platformen genoemd in het patent. Maar het geeft wel aan dat Nintendo misschien over de mogelijkheid nadenkt van games distribueren via mobiele platformen. We houden hoop.

Lees meer iPhone nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu