Gaat Apple maanonderzoek doen?
Redactie

Nee, Apple gaat geen onderzoek doen in de ruimte. Althans, voor zover wij weten niet. Steve Jobs heeft namelijk bij de Cupertino City Council een presentatie gegeven van Apple’s plannen voor een nieuwe hoofdkwartier. Omdat Apple groeit en groeit is het gebouw aan Infinite Loop 1 te klein geworden en huurt Apple al meerdere gebouwen af voor haar bezigheden.

Op de grond die HP vorig jaar verkocht aan Apple wil het een nieuw hoofdkwartier gaan bouwen. Het gigantische gebouw dat op een ruimteschip lijkt kan 12.000 mensen herbergen. Ook bevat het een cafetaria waar 3.000 mensen tegelijk in passen en een auditorium. Het WWDC was binnen twee uur uitverkocht aan 5.200 mensen. Volgens de grote baas kunnen ze geen grotere plek vinden om het evenement te houden. Wellicht is Apple’s thuishaven straks het toneel.

Parkeergelegenheid is onder de grond en het percentage natuur wordt verhoogd met 60% waarop 2300 bomen meer staan. Het gebouw bestaat rondom uit glas en de kans is groot dat de positief gestelde raad akkoord gaat met het verzoek.

Apple wil volgend jaar gaan bouwen en in 2015 intreden in het gebouw. Het gebouw waar Apple nu zit blijft gewoon in gebruik.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.