Gaat Apple iTunes integreren in Safari?
Redactie

De website Three Guys and a Podcast beweert dat Apple grootse plannen heeft met betrekking tot de bereikbaarheid van de iTunes Store. Hun bron weet te melden dat Apple de softwarewinkel in Safari gaat inbouwen dat draait op het grote datacenter dat Apple gebouwd heeft en dat bijna af is. Dit zou het bij het iPod evenement in september allemaal moeten gaan onthullen.

De website denkt ook dat het volledige iTunes web-based zal worden. Dit zal alleen onmogelijk zijn omdat je op dit moment niet via de browser kan synchroniseren. Als Apple dit wel via Safari wil gaan doen dan zal het synchroniseren via de cloud mogelijk moeten maken.

Ook zal deze dienst alleen via de Safari mogelijk zijn. Dit betekent dat de native application wegvaagt en andere browsers ook niet over iTunes (Store) beschikken. Dit verplicht iDevice-gebruikers om Safari te gebruiken en dit zal Apple doen om het marktaandeel van Safari te vergroten. Afgelopen december bleek dat Safari 4,46% van al het browsergebruik in beslag neemt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.