Gaat Android Market de App store inhalen?
Redactie

Een grote concurrent van iOS, dus van de iPhone, is Android. Dit besturingssysteem waar vele sterke smartphones opdraaien is een heuse bedreiging voor Apple. Zeker nu je ook de groei van de Android Market en de App store op dit moment met elkaar vergelijkt. De App store heeft veel meer dan de Android Market, maar de Android Market groeit véél sneller.

Kwaliteit en kwantiteit

Een groot verschil in beide markten is niet alleen het aantal apps, maar ook de selectieprocedure. Wil je een app voor de iPhone in de app store krijgen, dan moet je aan veel eisen voldoen. Bij de Android Market is het allemaal net iets vrijer, waardoor er natuurlijk ook veel troep in komt. Apple gaat dus voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, maar zij hebben het makkelijk praten. De app store is  zo goed gevuld dat ze wel met wat minder kunnen!

cijfrs

Statistieken van Businessinsider

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Waksta

  Waw. 100,000 apps in de Android market. Met 10 daarvan echt bruikbaar.

 • knarf

  tja.. 250.000 apps in de market, en daarvan ook maar 10 echt bruikbaar…
  heb zelf android, en kan t iedereen aanraden. je kan er toch net wat meer mee dan met die afgeschermde en betuttelende iphone…

  (ooowww.. das vloeken in de kerk he.. 🙂

 • Huh

  <>

  Nee Apple bepaalt wat er in komt. Dat kan met kwaliteit te maken hebben, maar dat hoeft natuurlijk niet. En we weten allemaal wel wat er niet in komt.

 • Edwin V.

  En wat kan je er dan nèt meer mee dan de iPhone? Het open systeem is leuk als je programmeur of ontwikkelaar bent maar als consument heb je geen moer aan een open systeem. Ben in bezit van een iPhone en een Android maar de Android Market heeft voor 98% alleen maar rommel te bieden (ook in de app store is genoeg zooi te vinden maar dat ziet er dan nog gelikt uit)…en da’s niet om de iPhone te betuttelen…

 • Waksta

  Beste knarf,

  Het zijn er 350.000 🙂
  The next generation of does? Buiten tellen dan 🙂

 • De Android Market groeit ook snel in kwaliteit. Er is weliswaar geen selectie vooraf, maar het enorme aanbod aan apps zorgt voor zijn eigen selectiedruk, je app moet steeds beter zijn om op te vallen in de zee van apps.
  En Android een volwaardige tegenhanger is voor iOS willen developers er ook steeds meer geld in tijd in steken. Dat laatste is een win-win, want steeds meer apps worden ontwikkeld voor beide platforms of hebben zelfs cross-platform mogelijkheden. Een spel als GuerillaBob kun je bijvoorbeeld co-op spelen ook als de ene speler een iPhone heeft en de andere een Android toestel.