Functies van Honda iOS in the car uitgelegd

Roel van Hout
4 december 2013, 8:13
2 min leestijd
Functies van Honda iOS in the car uitgelegd

Honda kondigde deze week aan iOS te integreren in de nieuwe Civic. De Japanse autobouwer heeft nu tekst en uitleg gegeven over de functies van Honda iOS in the Car.

Lees verder na de advertentie.

iOS in the car, op de WWDC aangekondigd door Apple, maakt een gemakkelijke koppeling tussen je iPhone en je auto mogelijk, waarbij het besturingssysteem van je auto enkele belangrijke functies van iOS overneemt. Wat dat precies inhoudt, verschilt natuurlijk per fabrikant.

Aangezien Honda met de nieuwe Civic dit jaar de eerste autobouwer is die de functies integreert, heeft het bedrijf tekst en uitleg gegeven over de te verwachten apps en mogelijkheden gegeven.

→ Meer lezen? Check dan onze CarPlay-informatiepagina!

Honda iOS in the car biedt navigatie en updates van sociale media

De iPhone 5C, iPhone 5S en iPhone 5 maken via de zogenoemde HondaLink app contact met het touchscreen in het dashboard van de Honda Civic. Vervolgens kun je via dat touchscreen gebruik maken van informatie die je iPhone verzamelt voor de volgende apps:

  • Connect app – biedt toegang tot diensten als weerinformatie, berichten en de handleiding van de Civic
  • Navigatie app – een op data van HERE (van Nokia) draaiende app die zorgdraagt voor alles wat met navigatie te maken heeft
  • ‘Aha’ app – biedt toegang tot digitale content in de vorm van internetradio, nieuws, updates van Twitter en Facebook, interessante restaurants, cafés en benzinestations
  • Launcher app – biedt andere ontwikkelaars toegang tot het display. Ontwikkelaars die voldoen aan voorwaarden van Honda krijgen zo hun apps op het touchscreen
  • Verder is in Honda iOS in the car uiteraard ook Siri Eyes Free geïntegreerd

Honda iOS in the car is, zoals eerder gezegd, geïntegreerd in de nieuwe Civic die vanaf deze maand in de Verenigde Staten verkocht wordt. De Accord en Acura krijgen in 2014 eveneens beschikking over de techniek. Een groot aantal autobouwers heeft eveneens modellen aangekondigd voor 2014, maar wanneer en waar die beschikbaar worden is nog even afwachten.

→ Lees er meer over in onze analyse van iOS in de auto!

Categorie: iOS
Spotlight: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's