Placeholder
Redactie

“iPad dit, iPad dat”, de afgelopen dagen hoorde je het woord “iPad” heel vaak. Na de lancering van dit apparaat ventileerden veel mensen hun menig er al over en werd het hét gespreksonderwerp van de dag. Veel mensen hebben het nu al zo vaak gezegd dat het een nominatie verdient in het groene boekje en de dikke Van Dale. Maar er is ook een kans dat je de “iPad” gewoonte moet afleren, Fujitsu beweert dat het bedrijf de naam “iPad” al in bezit heeft.

De iPad van Fujitsu

Het electronicabedrijf Fujitsu heeft in 2002 een product op de markt gebracht genaamd “iPad”. Dat je er nog nooit van gehoord hebt is niet raar, dit product was niet beschikbaar voor consumenten. Desbetreffende iPad is een PDA die wordt gebruikt in grote bedrijven om producten te registreren.

Niet van Fujitsu

De aanklacht van Fujitsu is wel erg apart, Fujitsu bezit de naam namelijk niét. In 2003 vroeg het bedrijf een patent op de naam, maar rondde de procedure niet af en het werd niet eigenaar van “iPad”. Waarom Fujitsu toch de rechters er bij betrekt is onduidelijk, waarschijnlijk een goede pr-stunt.

de andere iPad

Bron: Electronista

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.