Met Fruity Maps gebruik je Apple Maps in je browser

Lars Paijmans
20 april 2016, 19:02
1 min leestijd
Met Fruity Maps gebruik je Apple Maps in je browser

Apple Maps is een handige kaartendienst als je wilt weten hoe je van punt A naar B wilt komen, maar in tegenstelling tot concurrent Google Maps was er nooit een browserversie van beschikbaar. Fruity Maps laat zien dat Apple Maps ook prima vanuit je browser te gebruiken is.

Toen Apple de officiële uitnodiging verstuurde voor WWDC 2016, ontdekte men al snel dat de interactieve kaart op de WWDC-website waarschijnlijk een aanwijzing was. Apple zou van plan zijn om de mogelijkheden van MapKit uit te breiden, zodat het gemakkelijk wordt om een Apple Maps-kaartje in een website te embedden.

Lees verder na de advertentie.

Lees ook: Offline kaarten: de 5 beste offline navigatie apps voor iOS

Fruity Maps zet Apple Maps in je browser

Antwerpse ontwikkelaar Tim Broddin (@TimBroddin) bewijst met Fruity Maps hoe Apple Maps werkt in je browser. Klik simpelweg op de link onderin dit artikel en je kunt direct aan de slag. De mogelijkheden zijn nog wat beperkt, al wordt daar volgens Broddin hard aan gewerkt. Momenteel kun je daardoor alleen in- en uitzoomen en automatisch naar je huidige locatie navigeren. Ook heb je de keuze uit een normale- of satellietweergave.

Fruity-Maps

Een zoekfunctie of prominente plaatsen in je omgeving ontbreken dus nog, maar het is een leuke manier om alvast met Apple Maps in je browser aan de slag te gaan. Omdat Apple de API van Apple Maps echter nog niet officieel vrijgegeven heeft, kijken we er niet van op als het project van Tim Broddin in de nabije toekomst offline gehaald wordt. Geniet er dus nog maar van zolang het kan door via onderstaande link een kijkje te nemen naar Fruity Maps.

-> Bekijk Fruity Maps in je browser via deze link

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu