Fring: Chat, VoIP, en Skype

Redactie
5 oktober 2008, 21:12
2 min leestijd
Fring: Chat, VoIP, en Skype

Fring, sommige van jullie zullen het nog kennen uit het ”1.1.4 tijdperk”, een applicatie waarmee je kon chatten, VoIP’en, en gebruik maken van Skype. Sinds enkele dagen is deze applicatie ook in de App Store verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Bellen via SIP

Fring maakt het bellen via SIP mogelijk, dit betekent dat je via internet kunt bellen (Voice over IP) In Fring kun je alleen via Wi-Fi verbinding bellen, omdat de telefoon providers liever niet hebben dat dat via hun netwerk gaat.

Het bellen met SIP gaat uitstekend, tijdens het testen leek het een beetje sloom te gaan, maar dat komt misschien omdat we in dezelfde kamer zaten.

Chatten

Ook kun je via Fring gebruik maken van verschillende chat services: MSN, ICQ, Google Talk, Twitter, Yahoo, en AIM. Een heel rijtje, wij hebben MSN uitgeprobeerd:

Na het invullen van je gegevens worden je contacten in je buddy list weergeven, voor de naam van je buddy staan een groen (online), rood (bezet, afwezig, enz), en grijs (offline) poppetje. Na het kiezen van de persoon waarmee je wilt MSN’en, kun je kiezen voor bellen naar zijn pc, of een chatsessie starten. Het chatten werkt net als Palringo, en dus prima, gewoon een kwestie van typen. Het bellen heb ik niet kunnen testen omdat gewoon weg niemand in mijn lijst een microfoon op zijn PC had aangesloten, wel konden zij mij tijdens een gesprek horen.

Skype

Skype is via Fring ook mogelijk, dit heb ik helaas niet kunnen testen… heb jij een ervaring? reageer!

iPhoned bezoeker iBoek schrijft erover:

”Heb via Fring een Skype-out gesprek gevoerd. Geluidskwaliteit is matig. Je hoort elkaar wel maar het klinkt erg dof. Tja, als dat genoeg is om telefoonkosten in een het buitenland te besparen dan is het de moeite waard.”

Minpunten

Het ontbreken van het kunnen draaien op de achtergrond, is erg jammer. Hier kan de maker niks aan doen. omdat Apple dit niet toestaat. Maar dit zal later in de vorm van Push Notification zeker beschikbaar komen.

Conlusie

Voor iPhone gebruikers zonder bel abonnement is dit ideaal: Goedkoop bellen naar de hele wereld. Ook is voor iedereen het chatten aangeraden, kortom: Alles in één!

Fring

Downloaden: Fring App Store

Prijs: Gratis

Eindcijfer: 8.5

[ad#daan]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's