Fring: Chat, VoIP, en Skype
Redactie

Fring, sommige van jullie zullen het nog kennen uit het ”1.1.4 tijdperk”, een applicatie waarmee je kon chatten, VoIP’en, en gebruik maken van Skype. Sinds enkele dagen is deze applicatie ook in de App Store verkrijgbaar.

Bellen via SIP

Fring maakt het bellen via SIP mogelijk, dit betekent dat je via internet kunt bellen (Voice over IP) In Fring kun je alleen via Wi-Fi verbinding bellen, omdat de telefoon providers liever niet hebben dat dat via hun netwerk gaat.

Het bellen met SIP gaat uitstekend, tijdens het testen leek het een beetje sloom te gaan, maar dat komt misschien omdat we in dezelfde kamer zaten.

Chatten

Ook kun je via Fring gebruik maken van verschillende chat services: MSN, ICQ, Google Talk, Twitter, Yahoo, en AIM. Een heel rijtje, wij hebben MSN uitgeprobeerd:

Na het invullen van je gegevens worden je contacten in je buddy list weergeven, voor de naam van je buddy staan een groen (online), rood (bezet, afwezig, enz), en grijs (offline) poppetje. Na het kiezen van de persoon waarmee je wilt MSN’en, kun je kiezen voor bellen naar zijn pc, of een chatsessie starten. Het chatten werkt net als Palringo, en dus prima, gewoon een kwestie van typen. Het bellen heb ik niet kunnen testen omdat gewoon weg niemand in mijn lijst een microfoon op zijn PC had aangesloten, wel konden zij mij tijdens een gesprek horen.

Skype

Skype is via Fring ook mogelijk, dit heb ik helaas niet kunnen testen… heb jij een ervaring? reageer!

iPhoned bezoeker iBoek schrijft erover:

”Heb via Fring een Skype-out gesprek gevoerd. Geluidskwaliteit is matig. Je hoort elkaar wel maar het klinkt erg dof. Tja, als dat genoeg is om telefoonkosten in een het buitenland te besparen dan is het de moeite waard.”

Minpunten

Het ontbreken van het kunnen draaien op de achtergrond, is erg jammer. Hier kan de maker niks aan doen. omdat Apple dit niet toestaat. Maar dit zal later in de vorm van Push Notification zeker beschikbaar komen.

Conlusie

Voor iPhone gebruikers zonder bel abonnement is dit ideaal: Goedkoop bellen naar de hele wereld. Ook is voor iedereen het chatten aangeraden, kortom: Alles in één!

Fring

Downloaden: Fring App Store

Prijs: Gratis

Eindcijfer: 8.5
[ad#daan]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Klopt helemaal, ik vertrouwde de applicatie alleen niet helemaal met dat bellen…
  Kan het zijn dat er extra kosten gemaakt worden als je (al dan niet perongeluk) belt naar iets (dan bedoel ik niet als je zelf een bijv. 0900 nummer intoets).

 • iboek

  Heb via Fring een Skype-out gesprek gevoerd. Geluidskwaliteit is matig. Je hoort elkaar wel maar het klinkt erg dof. Tja, als dat genoeg is om telefoonkosten in een het buitenland te besparen dan is het de moeite waard.

 • patrickx

  ik heb FRING gedownload maar als ik inschrijf met mijn yahoo id. Krijg ik telkens de melding ;
  Use valid email adress.

  Heeft er iemand suggesties??

 • Nico

  @patrcickx
  je hoeft geen mailadres in te voeren, dit is enkele om je wachtwoord te resseten als je deze vergeten bent! Ik had hetzelfde probleem nu werkt het perfect, succes!

 • djery

  net geinstalleerd, erg handig voor msn, maar heb de rest nog niet kunnen testen. ik heb al gelezen dat het met een hack mogelijk is om ook te kunnen skypen via 3G, vetjes!

 • Mooi programma erg handig zeker icm skype!

 • Pingback: VoIP3G: Manipuleer je WiFi | iPhone Weblog | iPhoned.nl | iPhone()

 • elswittem

  Hallo! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben voorheen nog hier geweest en nu kon ik niet meer aanmelden omdat ik mijn oud paswoord en usernaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Daarom opnieuw geregistreerd

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na mijn scheiding. Ik heb een dochter van 9 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedankt voor de moeite,

  Els Wittem