De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Met Apple Music’s Friends Mix luister je nu het beste van je vrienden

Florence Peeters
7 augustus 2018, 14:58
2 min leestijd
Met Apple Music’s Friends Mix luister je nu het beste van je vrienden

Apple heeft in een update van Apple Music de ontdekkingslijst Friends Mix (Vrienden Mix) toegevoegd. De lijst verzamelt automatisch 25 nummers uit de luistergeschiedenis van je vrienden in de muziekstreamingsdienst. De Friends Mix is de vierde wekelijkse persoonlijke afspeellijst voor gebruikers op Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

Zo werkt de Friends Mix (Vrienden Mix) op Apple Music

Friends Mix zorgt ervoor dat je kan meegenieten van de nieuwe ontdekkingen en guilty pleasures van al je vrienden op Apple Music. De nieuwe toevoeging aan Apples muziekdienst staat los van de aankomende iOS 12-update of een bètaversie daarvan, en wordt de komende tijd vanzelf uitgerold naar alle gebruikers.

Apple Music Vriendenmix

De lijst wordt iedere maandag ververst met 25 nieuwe nummers uit de luistergeschiedenis van je vrienden. Hiermee moet het nog makkelijker worden om door andermans muziekkeuzes te browsen. Als je dan geen inspiratie hebt voor wat te luisteren, spiek je gemakkelijk bij je vrienden. Welke nummers precies in de lijst terechtkomen, wordt bepaald door een algoritme dat afgestemd is op jouw muzieksmaak en op de muziekgeschiedenis van je vrienden.

De Friends Mix is te vinden in het ‘Voor jou’-menu. Wil je meteen de lijst af laten spelen, vraag het dan aan Siri door ‘Speel mijn Friends mix af’ te zeggen.

Ruimte voor meer algoritme-lijsten

Apple heeft in iOS 11 het sociale onderdeel van Apple Music flink versimpeld en het huidige systeem ingevoerd. De luistergeschiedenis van deze vrienden wordt al langer gedeeld, maar dan als suggestie in de lijst ‘Vrienden luisteren naar’. De Friends Mix stemt alles op elkaar en op jou af. Ook kun je naar het profiel van iemand gaan om alleen zijn/haar luistergeschiedenis te bekijken.

Het is niet de eerste ‘algoritme-gebaseerde afspeellijst’ waar Apple Music-abonnees gebruik van kunnen maken. Elke dinsdag wordt ieders Favorites mix geüpdatet, op vrijdag de New Music mix en op zondag verschijnt altijd een verse Chill-mix. Apple heeft dus nog wat dagen van de week om te vullen met mix-lijsten.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu