Foxconn werknemers krijgen opslag

Ik had reeds eerders een post toegewijd aan de slechte arbeidsvoorwaarden en omstandigheden in de Foxconn fabrieken in China. Deze fabriek maakt verschillende onderdelen voor de volgende iPhone die op 7 juni zal worden bekendgemaakt. Volgens een betrouwbare bron heeft de werkgever belofte gedaan een loonsverhoging in te voeren ter preventie van nog meer zelfmoorden onder de werknemers.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Op dit moment staat de zelfmoordteller bij de fabriek van Foxconn op 13. De vakbonden wijten dit hoog aantal zelfdodingen aan de slechte arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden. De werknemers werken aan een heel hoog tempo gedurende heel lange dagen voor een hongersloontje. Nu blijkt dat, vanwege de grote media aandacht, alle werknemers in de Foxconn fabriek een loonsverhoging van 20% zullen ontvangen tegen eind dit jaar. Hiermee tracht men het aantal zelfmoordpogingen in te krimpen.

Bron: Reuters

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.