Foxconn verhoogt productiecapaciteit voor release iPhone 5S
Wouter Nijsen

Foxconn neemt vanaf april elke week meer dan 10.000 nieuwe werknemers aan ter voorbereiding op de release van de iPhone 5S. De hardwarefabrikant assembleert Apple’s iPhone en begint ten opzichte van de vorige twee iPhones vroeg met de productie.

Dat blijkt uit informatie van The Wall Street Journal en Bloomberg. “We zijn op dit moment erg druk en beginnen snel met de massaproductie van de nieuwe iPhone”, aldus een bron die bekend is met de productieplannen van Foxconn. De informatie komt uit het Chinese Zhengzhao, de plek waar de grootste iPhone-fabriek ter wereld staat.

iPhone 5S release mogelijk al in juni

Door het vroege begin van de productie lijkt het erop dat Apple de nieuwe smartphone al in juni wil introduceren, net als dat het bedrijf uit Cupertino bij de iPhone 3G, iPhone 3GS en iPhone 4 deed. De vorige twee iPhones werden in het derde kwartaal aan het grote publiek getoond.

De nieuwe werknemers gaan massaal aan de lopende band werken om de nieuwe iPhone en oudere iPhone-modellen te assembleren. Foxconn zou op aanvraag van Apple de productiecapaciteit hebben uitgebreid door enkele tienduizenden nieuwe werknemers aan te nemen.

Naast een betere camera en processor zou de iPhone 5S ook een vingerafdrukscanner krijgen en in verschillende kleuren op de markt komen. The Wall Street Journal berichtte al eerder over een vroege releasedatum van de nieuwe iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.