‘Foxconn zet robots in om iPhones te bouwen’

Rutger Otto
7 juli 2014, 10:38
1 min leestijd
‘Foxconn zet robots in om iPhones te bouwen’

Terwijl wij wachten op de aankondiging en releasedatum van de iPhone 6, die ergens in september zal plaatsvinden, werkt Apple-producent Foxconn aan het in elkaar zetten van het toestel. Naar verluidt zet Foxconn robots in om te helpen de iPhone 6 te bouwen.

Lees verder na de advertentie.

foxconn robots

Dat heeft Terry Gou, CEO van Foxconn, gezegd tijdens een vergadering met aandeelhouders. Door mensen te vervangen door robots moet het productieproces worden verbeterd. Volgens Gou heeft Apple met de iPhone 6 de primeur van de Foxcon robots en het nieuwe bouwproces.

30 duizend iPhones

De robots, ‘Foxbots’ genoemd, zullen in staat zijn 30 duizend iPhone 6 toestellen te maken. In totaal worden er 10 duizend robots voor de productie van het toestel ingezet. Een behoorlijke investering, aangezien de prijs van een Foxbot tussen de 20 duizend en 25 duizend dollar zou liggen.

De Foxbots zijn in de laatste testfase voordat ze echt aan het werk gaan met de nieuwe iPhones. Foxconn is al lange tijd een goede partner van Apple als het gaat om het maken van iPhones, iPads en iPods. Apple heeft geïnvesteerd in verbeterde massaproductie, waarvan een deel van het geld naar de ontwikkeling van productierobots ging.

Over de iPhone 6

De komst van robots is overigens wel opvallend, want Foxconn zette eerder nog 100 duizend extra werknemers in om te helpen bij de productie van de iPhone 6. Het toestel moet uitkomen in twee verschillende groottes: 4,7 inch en 5,5 inch, en moet dunner worden dan zij voorganger en een betere camera aan boord hebben, evenals een snellere A8 processor. Verwacht wordt dat Apple het nieuwe toestel in september aankondigt.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu