Foutje Apple Maps op iPhone kost wijnrestaurant veel geld
Redactie

Dat Apple Maps niet de meest succesvolle introductie geweest is van Apple is al enige tijd bekend. Voor een restauranthouder in Portland heeft de introductie echter dramatische gevolgen gehad, die hem tienduizenden dollars hebben gekost.

Restaurant Metrovino

metrovino-katuHet restaurant Metrovino is in Portland gevestigd, maar wie het restaurant via de kaartendienst van Apple met de iPhone wil bereiken, zal er nooit aankomen. De gebruikers worden namelijk naar een andere locatie geleid. De restauranteigenaar wordt dan ook regelmatig gebeld door mensen die naar een ander plek zijn geleid en zich wanhopig afvragen hoe nu bij het restaurant te komen. Het mag voor zich spreken dat een groot deel van de potentiële gasten het er maar bij laten zitten en een ander restaurant in de buurt zoeken. Dat kost Tom Steele elke dag enorm veel geld. De eigenaar zelf geeft een schatting van een totaal aan misgelopen inkomsten van ongeveer vijftigduizend dollar.

Foutje corrigeren

De restauranteigenaar heeft er werkelijk alles aangedaan om het foutje door Apple laten corrigeren. De moeder van Tom Steele is zelfs hoogstpersoonlijk het kantoor van Apple binnengelopen, maar zonder succes. De eigenaar van Metrovino ziet nog liever dat zijn vermelding helemaal wordt weggehaald als het niet mogelijk is om het restaurant op de kaartendienst op de juiste locatie neer te zetten. Zelfs de nieuwszender Katu heeft contact gezocht met Apple om het probleem te verhelpen, maar dus ook tevergeefs.

Bekijk hier het filmpje van de nieuwszender over de kwestie

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.