Fout in iOS laat je bellen met vergrendelde iPhone
Redactie

Door een fout in iOS is het mogelijk om in het adresboek van een vergrendelde iPhone te kijken. De Canadese blogger Ade Barkah plaatste een artikel op zijn weblog nadat hij hierachter kwam. Als een iPhone vergrendeld is heb je nog wel toegang tot Voice Control en dus kun je ook bellen. In de instellingen van je iPhone is Voicedialing uit te schakelen en dus is dat het probleem niet. Het probleem begint pas bij de noodoproep.

Als je Voice Control in het noodoproep-scherm aanroept kun je door het adresboek heen gaan. Als je iemand wilt bellen wiens naam meerdere keren voorkomt in je contacten wordt de volledige naam uitgesproken. Als je daarna één van deze gaat bellen kan er ook nog eens gevraagd worden welk nummer van deze persoon gebruikt moet worden. Uiteindelijk zal je niet kunnen bellen omdat je in het noodoproep-scherm zit, maar buitenstaanders(dieven) kunnen zo wel door je telefoonboek heen gaan.

Naast het bekijken van je contactpersonen kun je ook bellen via FaceTime. Dit doe je door “FaceTime ” te zeggen. Het FaceTime-gedeelte van de bug is natuurlijk alleen op de iPhone 4 en iPhone 4S – deze hebben als enige een FaceTime-camera – maar op de iPhone 3GS zal het bekijken van het adresboek ook kunnen. iPhone 4S-gebruikers kunnen de exploit tegengaan als ze instellen dat Siri ingeschakeld wordt als je de thuisknop inhoudt.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.